-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seimui vėl teikiamas prezidento siūlymas iš pensijų fondų išsiimti dalį lėšų

Seimui antradienį vėl teikiamas prezidento Gitano Nausėdos siūlymas keisti antros pensijų pakopos sistemą numatant galimybę žmonėms vieną kartą iš fondų išsiimti iki 25 proc. lėšų, jų neapmokestinant. 
BNS nuotr.
BNS nuotr.
Temos: 1 Gitanas Nausėda

Tai bus antras bandymas Seime išgirsti prezidento atstovų argumentus dėl pataisų.

Praėjusį ketvirtadienį opozicijai baiminantis, kad pakeitimų neparems valdantieji ir dėl to neužteks balsų pradėti jas Seime svarstyti, paprašė inicijuojamų pakeitimų pristatymą atidėti. 

Premjerė Ingrida Šimonytė ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė korekcijų yra siūlę imtis sulaukus Konstitucinio Teismo (KT) išaiškinimo. 

KT balandį nusprendė nagrinėti 39 opozicijos narių prašymą, ar aukščiausiam šalies įstatymui neprieštarauja Pensijų kaupimo įstatymas, nenumatantis sąlygos gyventojui nutraukti pensijų kaupimo sutartį.

Kaip BNS sakė šalies vadovo patarėja Irena Segalovičienė, prezidentas yra įsitikinęs, kad sprendimų priėmėjams „susigūžti ir virpėti kamputyje, prisidengiant Konstitucinio teismo sprendimo laukimu, būtų didelė klaida“.

„Šiandien yra akivaizdu, kad pensijų kaupimo sistema neatitinka žmonių lūkesčių, o gyventojų nuomonė pakankamai kategoriška – jiems reikia sistemos pokyčių. Ypatingai naujų galimybių pasijausti savo sukaupto turto savininkais laukia susirgę ar nelaimę patyrę žmonės“, – teigė patarėja.

Anot jos, nespręsti klausimo „gali būti pražūtinga“.

„Būtina rasti priemonių sudaryti geresnes bei teisingesnes sąlygas dalyvauti pensijų kaupime ir taip išlaikyti senatvės pensijos didinimo galimybes. Privalome netempti gumos ir tvarkyti antrą pensijų pakopą – ji turi tapti maksimaliai naudinga kaupėjams“, – kalbėjo I. Segalovičienė.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius