-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 25 /12:49

Senatas ir Baltieji rūmai susitarė dėl 2 trln. dolerių ekonomikos stimuliavimo plano

Senatas ir Baltieji rūmai pasiekė susitarimą dėl 2 trln. dolerių (1,84 trln. eurų) vertės JAV ekonomikos stimuliavimo paketo, taip pat turinčio suteikti pagalbą milijonams amerikiečių, paveiktų koronaviruso krizės, anksti trečiadienį pranešė vienas aukšto rango respublikonų pareigūnas.
Baltieji rūmai
Baltieji rūmai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Senatas ir Baltieji rūmai pasiekė susitarimą dėl 2 trln. dolerių (1,84 trln. eurų) vertės JAV ekonomikos stimuliavimo paketo, taip pat turinčio suteikti pagalbą milijonams amerikiečių, paveiktų koronaviruso krizės, anksti trečiadienį pranešė vienas aukšto rango respublikonų pareigūnas.

„Pagaliau turime susitarimą“, – sakė Senato daugumos lyderis Mitchas McConnellas (Mičas Makonelas), kalbėdamas apie didžiulio masto „karo meto lygio investiciją į mūsų valstybę“, pasiektą po penkias dienas trukusių įtemptų derybų.

„Turime abiejų partijų susitarimą dėl didžiausio pagalbos paketo per Amerikos istoriją, – pareiškė Senato demokratų mažumos lyderis Chuckas Schumeras (Čakas Šumeras). – Daugybė žmonių atleidžiama iš darbo be jokios jų kaltės. Jie nežino, kokia bus ateitis, kaip jie apmokės sąskaitas.“

„Ką ti, mes ateisime jiems į pagalbą“, – pridūrė jis.

Šį planą dar turi priimti Senatas ir Atstovų Rūmai, kad jį galėtų pasirašyti prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

M. McConnellas nurodė, kad Senatas dėl šio plano balsuos vėliau trečiadienį.

Siekiant paremti stringančią ekonomiką, apytikriai 2 trln. dolerių bus skirta sveikatos apsaugos įstaigoms, verslo įmonėms ir paprastiems amerikiečiams, patiriantiems didelę koronaviruso pandemijos sukeltos krizės naštą.

Krizės paveiktiems amerikiečiams bus mokamos tiesioginės išmokos. Taip pat bus teikiama pagalba smulkiajam verslui, o dar šimtus milijardų dolerių planuojama paskolinti didžiosioms bendrovėms, įskaitant oro vežėjus, ir išplėsti išmokas netekusiems darbo.

Apie 130 mlrd. dolerių (119,9 mlrd. eurų) bus skirta, anot Ch. Schumero, „Marshallo planui ligoninėms“ ir sveikatos apsaugos infrastruktūrai, turint omenyje po Antrojo pasaulinio karo JAV vykdyta pagalbos nuniokotai Europai planą.

Viruso protrūkiui išplitus visoje šalyje, ligoninėms smarkiai stinga apsauginių priemonių, intensyviosios terapijos lovų ir plaučių ventiliavimo aparatų.

M.McConnellas ir Ch.Schumeras šį susitarimą suderino su iždo sekretoriumi Stevenu Mnuchinu ir kitais Baltųjų rūmų pareigūnais po kelias dienas trukusių intensyvių grumtynių tarp partijų, kokios priemonės turi būti įtrauktos į galutinį planą.

Deryboms užsitęsus prezidentas Donaldas Trumpas paragino nedelsiant rasti išeitį iš aklavietės.

„Kongresas privalo patvirtinti sutartį – be visų šitų nesąmonių – šiandien“, – jis antradienį parašė per „Twitter“.

„Juo ilgiau tai truks, juo sunkiau bus užvesti mūsų ekonomiką. Mūsų darbininkai nukentės!“ – pridūrė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius