Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šią savaitę JAV ekonomika „paaugs“ 3 proc.

JAV šią savaitę gerokai pakeis bendrojo vidaus produkto (BVP) skaičiavimo metodiką, pagal kurią bus atsižvelgiama į tam tikrus veiksnius ir tai JAV ekonomikos apimtį padidins maždaug 3 proc., rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.
JAV
JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Prekybos departamento ekonominės analizės biuras apie pokyčius paskelbs liepos 31 dieną, rašo leidinys. Be kita ko, įmonių išlaidos moksliniams tyrimams ir technologinei plėtrai bus priskiriamos prie investicijų. Taip pat skaičiuojant BVP bus atsižvelgiama į pensijų fondų deficitą.

Pasak „The Financial Times“, šiais metodikos pakeitimais siekiama tiksliau atsižvelgti į ekonomikos tikrovę. Įgyvendinus šiuos pokyčius, JAV BVP padidės tiek, kiek šiuo metu yra verta, pavyzdžiui, Belgijos ekonomika.

JAV bus pirmoji šalis, pradėsianti taikyti naująjį BVP skaičiavimo standartą.

JAV ekonominės analizės biuro duomenimis, 2012 metais JAV BVP padidėjo iki 15,86 trln. JAV dolerių,   o tai sudaro maždaug 22 proc. pasaulio ekonomikos pernai metų apimties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius