-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų

Šiaulių banko grupės turto valdymo įmonės „SB Asset Management“ pensijų fondai investuoja 7,5 mln. eurų į Šiaulių banko įsteigtą „SB modernizavimo fondą 2“, kurio lėšomis bus renovuota iki 300 daugiabučių namų Lietuvoje. Tai – jau antroji pensijų fondų investicija į būsto renovaciją, didinsianti Lietuvos energetinę nepriklausomybę. Prieš dvejus metus buvo investuota 10,3 mln. EUR.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pensijų fondai pinigus į „SB modernizavimo fondą 2“ investavo išpirkdami 2048 metų konvertuojamąsias obligacijas.

„Esame vieni aktyviausiai vietos rinkoje investuojančių pensijų fondų, galintys įgyvendinti sudėtingus sandorius, kuriančius vertę mūsų klientams, todėl per 20 metų pensijų fondų valdymą atliktas įdirbis jau duoda vaisių“, – sako „SB Asset Management“ vadovas Vaidotas Rūkas.

„SB modernizavimo fondas 2“ iš Lietuvos valstybės per Europos investicijų banką (EIB), kaip lėšų valdytoją, Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB), „Swedbank“ ir Šiaulių banko bei „SB Asset Management“ valdomų pensijų fondų iš viso pritraukė 200 mln. eurų paskolų.

„Valdydami gyventojų pensijų fondams patikėtas lėšas jaučiame atsakomybę ne tik siekti kuo geresnio rizikos ir grąžos santykio, bet ir investuoti laikantis svarbių vertybių. Renovacija – vienas iš pavyzdžių, kai gyventojui aišku, kur įdarbinamos jų lėšos ir kokią vertę jos kuria visuomenei“, – pabrėžia V.Rūkas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Renovuojamas daugiabutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Renovuojamas daugiabutis

Anot jo, tam labai svarbus ir Konstitucinio teismo, kuris pabrėžė pensijų fondų stabilumo svarbą, išaiškinimas. Teismas nurodė, kad turi būti nustatyti atvejai, kai pensijų kaupimas nutraukiamas dalyvio iniciatyva, kai yra svarbių priežasčių. Siekiant užtikrinti viešąjį interesą, kad visa senatvės pensijų sistema veiktų darniai, tokie įstatyme nustatyti pensijų kaupimo pabaigos atvejai turi būti išimtiniai, – nurodė Konstitucinis teismas.

„Jeigu būtų nustatytas toks teisinis reguliavimas, pagal kurį būtų leidžiama be jokių apribojimų nutraukti pensijų kaupimą atsižvelgiant tik į dalyvio išreikštą valią ir nepagrindžiant to svarbiomis priežastimis, nukryptume nuo esminio pensijų kaupimo sistemos tikslo – kuo daugiau gyventojų užtikrinti didesnes pajamas senatvėje. Negalėtume užtikrinti ir viešo intereso, kad visa senatvės pensijų sistema veiktų darniai.

Kad galėtume nuosekliai investuoti į 20 metų trunkančius projektus, taip prisidedant ir prie pensijų fondų dalyvių ir prie Lietuvos gerovės, turime būti užtikrinti, jog pensijų kaupimo sistema veiks darniai, ką nurodo ir Konstitucinis teismas“, – sako „SB Asset Management“ vadovas Vaidotas Rūkas.

Sandoryje „SB Asset Management“ pensijų fondus konsultavo viena didžiausių Lietuvos advokatų kontorų „Cobalt“ bei nepriklausoma konsultacijų bendrovė „IVC consulting“.

Šiuo metu Šiaulių banko grupės įmonės „SB Asset Management“ valdomuose INVL pensijų fonduose – jau daugiau kaip 1,1 milijardas eurų. Bendrovė yra nuosekliai viena didžiausią grąžą pensijų fondų dalyviams ilguoju laikotarpiu generuojančių valdytojų ir didžiausia pagal valdoma III pakopos pensijų fondų turtą*.

*Šaltinis: https://www.lb.lt/lt/pf-veiklos-rodikliai#ex-1-1

Svarbu:

Pateikiama reklaminio pobūdžio informacija negali būti interpretuojama kaip rekomendacija, pasiūlymas ar kvietimas investuoti į Šiaulių banko grupės įmonės „SB Asset Management“ valdomus pensijų fondus. Investuodami prisiimate investicinę riziką. Investicijos gali būti ir pelningos, ir nuostolingos, Jūs galite negauti finansinės naudos, prarasti dalį ar net visą investuotą sumą. Investicijų praeities rezultatai negarantuoja ateities rezultatų. Priimant sprendimą investuoti, reikia įvertinti visas su investavimu susijusias rizikas, investavimo strategijas, taikomus mokesčius bei atidžiai susipažinti su sutarčių sąlygomis ir visais atitinkamo produkto dokumentais, kuriuos galite rasti www.sb.lt interneto svetainės skiltyje Pensijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius