Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių kultūros centras – vis dar verslininkų įkaitas

Šiaulių kultūros centras iki šiol jaučiasi lyg būtų tapęs verslininkų įkaitu. Keletą metų trunkantis teisinis ginčas tarp centro ir buvusių nuomininkų sprendžiamas jau Apeliaciniame teisme. Kol nėra galutinio ir neskundžiamo teismo nuosprendžio, Kultūros centras negali net patekti į patalpas ar jų išnuomoti kitiems.
Šiaulių kultūros centras
Šiaulių kultūros centras / Vadimo Simutkino nuotr.

Pateikė apeliaciją

Šiaulių kultūros centras prieš keletą metų buvo išnuomojęs patalpas tuomet Laimonto Diniaus valdomai bendrovei (po to, kai jis buvo išrinktas į LR Seimą 2009-2012 kadencijai, savo akcijas perrašė šeimos nariams), kuri patalpose buvo įrengusi naktinį klubą „Šiaulių Max’as“. Tačiau iki šiol dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių nuomininkai atsisako sumokėti sutartą nuomą. Kiek yra žinoma, ginčas kilo dėl įtrūkusio stogo, tačiau abi pusės apie tai kalba sunkiai, juo labiau su žiniasklaida.

Dėl nesumokėtos nuomos ir siekdami iškraustyti mokėti nenorinčius verslininkus, Šiaulių kultūros centras buvo kreipęsis į teismą. Kaip dienraščiui „Šiaulių naujienos“ vakar teigė centro direktorius Virginijus Stonkus, visus teismus jiems pavyko laimėti. Tačiau verslininkai, pasak direktoriaus, pateikė apeliaciją, o jos išnagrinėjimas gali užtrukti metus. Iki tol Šiaulių miesto savivaldybei pavaldus Kultūros centras negali nei naudotis patalpomis, nei įgyvendinti investicinių projektų.

Nevaldo patalpų

„Buvome pateikę skundą dėl išsikraustymo ir skolų apmokėjimo. Skolos taip lengvai nenurašysime. Visus teismus laimėjome, bet oponentai pateikė apeliaciją. Manau, kad ir ją laimėsime, bet iki tol esame lyg įkaitai. Nevaldome patalpų, negalime į jas patekti“, – teigė V. Stonkus.

Esame lyg įkaitai. Nevaldome patalpų, negalime į jas patekti, – teigė V. Stonkus.

Jis tikino, kad yra susidomėjusių ir norinčių patalpas nuomoti, tačiau kol neišspręstas ginčas, tol nieko padaryti neįmanoma. Kultūros centras norėjo rengti ir investicinį projektą, tačiau, pasak V. Stonkaus, ir jo įgyvendinti dėl susidariusios padėties negali.

Kultūros centras yra išlaikomas iš mokesčių mokėtojų lėšų, iš miesto biudžeto kasmet, kaip ir kitoms biudžetinėms įstaigoms, jam yra skiriama tam tikra pinigų suma. Pajamų centras gali gauti nuomodamas patalpas – visame pastate nuomininkų be minėto naktinio klubo savininkų yra daugiau.

Prakiuro stogas

Kaip dienraštis „Šiaulių naujienos“ rašė anksčiau, Šiaulių miesto kultūros centro veiklą stabdo buvę nuomininkai UAB „Max’o plėtra“ ir „Šiaulių Max’as“. Dalį patalpų ilgus metus nuomojosi UAB „Max’o plėtra“, jie buvo įrengę naktinį klubą „Šiaulių Max’as“. Tačiau nuo 2009 metų vidurio verslininkai nebemoka nuomos mokesčio. Direktorius praėjusių metų pradžioje politikams negalėjo įvardyti tikslios skolos sumos, tačiau, jo žiniomis, mėnesinis nuomos mokestis siekė keturis tūkstančius litų, tad bandoma išsireikalauti maždaug dviejų šimtų tūkstančių litų.

Problemų su iki tol mokiais nuomininkais galimai kilo dėl kiauro stogo. Prieš šešerius metus verslininkus miesto Taryba atleido nuo nuomos mokesčio trims mėnesiams, už šiuos pinigus patys verslininkai turėjo suremontuoti stogą. Tačiau po trejų metų stogas vėl prakiuro. „Galiu drąsiai pasakyti, kad jie neva darė remontą. Taip ir pasakiau jiems tada, kad garantija galioja penkerius metus, tegul kreipiasi į rangovą“, – praėjusių metų pradžioje vykusio miesto Tarybos komiteto posėdyje politikams pasakojo V. Stonkus.

Kreipėsi į etikos tarnybą

Pats L. Dinius dėl dienraščio „Šiaulių naujienos“ ankstesnės publikacijos („Kultūros centras tebevargsta su nuomininkais“, 2012 m. spalio 11 d.) su skundu buvo kreipęsis į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą. Ši skundą išnagrinėjo ir nusprendė – pareiškėjo L. Diniaus skundą dėl publikacijoje paskelbtos informacijos pripažinti nepagrįstu.

Kaip yra nurodoma informacinėse duomenų bazėse, UAB „Max’o plėtra“ vadovė yra Tatjana Dinienė, L. Diniaus žmona. Bendrovei nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos Šiaulių apygardos teisme yra iškelta bankroto byla. Susisiekus telefonu, T. Dinienė bendrauti su žurnalistais nepanoro ir komentuoti ginčą su Kultūros centru atsisakė. „Juo labiau kad tame ginče aš nedalyvauju“, – teigė moteris.

Naktinis klubas „Šiaulių Max’as“ nebeveikia jau ilgai. Patalpos apleistos, jose norėtų įsikurti nauji nuomininkai, tačiau pastato valdytojas Šiaulių kultūros centras nieko padaryti negali, kol nesibaigė teisinis ginčas su anksčiau šias patalpas nuomojusiais verslininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius