-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ŠIB spręs dėl paskolos Lietuvai koronaviruso krizės pasekmėms mažinti

Šiaurės investicijų banku (ŠIB, Nordic Investment Bank) valdyba ketvirtadienį turėtų spręsti ar suteikti Lietuvai paskolą, kuri būtų naudojama koronaviruso COVID-19 krizės pasekmėms mažinti.
Grynieji eurai
Eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Finansų ministerija BNS yra patvirtinusi, kad Lietuva yra pateikusi prašymą ŠIB dėl paskolos suteikimo COVID-19 padariniams mažinti. Planuojamos paskolos dydžio ir trukmės ministerija nenurodė.

Šiaurės ir Baltijos šalių ministrai praėjusią savaitę paragino ŠIB maksimaliai skolinti koronaviruso krizės paveiktam regionui ir taip remti ekonomikos stabilizavimą.

ŠIB kovo 25 dieną Estijai suteikė 750 mln. eurų 15 metų trukmės paskolą už kintamas palūkanas – „Euribor“ plius 0,32 procentinio punkto. Lėšas planuojama panaudoti šalies ekonomikai, verslumui skatinti, gyventojams remti.

Seimas dėl koronaviruso krizės nuo 904,6 mln. iki 5,4 mlrd. eurų neseniai padidino šių metų Vyriausybės grynojo skolinimosi limitą. Finansų ministras Vilius Šapoka teigė, kad Vyriausybė skolinsis ir Lietuvoje, ir tarptautinėse rinkose, o 5,4 mlrd. eurų suma nėra galutinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius