Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Siekia teisių į skilandį

Šaltinis: Laikraštis „15 minučių“
0
A A

Lietuviai siekai, kad skilandžiu galėtų vadintis tik Lietuvoje tradiciniu būdu pagamintas mėsos gaminys.

Tokios nuorodos į geografinę kilmę siekia Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacija. Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba agentūrai BNS patvirtino, kad toks prašymas yra pateiktas.

Tarnyba yra atsakinga už prašyme pateiktą skilandžio aprašymą. Jame skilandis įvardijamas kaip iš jautienos ir kiaulienos pagaminta dešra, pagardinta druska, pipirais, gvazdikais, česnakais, įdaryta į kiaulės pūslę arba viršutinę karvės žarnyno dalį. Ji taip pat turėtų būti karštai rūkoma ne mažiau kaip 15 dienų, deginant lapuočių medžių malkas, o tuomet džiovinama.

Lietuvos liaudies buities muziejaus Rumšiškėse saugoma medžiaga rodo, jog žodis „skilandis“ minimas dokumentuose iš įvairių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vietų jau XVI-XVIII amžiuje.

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Temos: 1 Skilandis
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką