Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet areštuotas 11,7 proc. visų viešbučių ir 10,2 proc. didmeninės prekybos įmonių turtas

Per pirmąjį šių metų pusmetį areštuota 11,7 proc. visų veikiančių viešbučių ir 10,2 proc. didmeninės prekybos įmonių turtas.
Streiko metu viešbučiai paskendo tamsoje ir tyloje
Iš nevilties Lietuvos viešbučiai šiemet griebėsi neįprastų protesto formų. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot viešbučių grupės „Centrum Hotels“ generalinio direktoriaus Bronislovo Vainoros, tai kaina už sparčią ankstesnių metų plėtrą – skolos bankams bei statybininkams, prie jų prisideda įsiskolinimai maisto tiekėjams ar komunalininkams, rašo „Verslo žinios“.

Be to, pajamos smuko per pusę, o panaikinus pridėtinės vertės mokesčio lengvatą ir dar padidinus šį mokestį iki 21 proc. – jau 16 proc. pajamų teks atiduoti į biudžetą.

„Rudenį ir po Naujųjų, kai prasidės šildymo sezonas, o uždarius Ignalinos atominę pabrangs elektra, bus dar sunkiau. Jau ir taip atleidome dalį žmonių ir susimažinome atlyginimus, bet, matyt, teks dar kartą spaustis“, – teigė B.Vainora.

Vien per pirmąjį pusmetį turto areštas buvo įregistruotas 10,2 proc. visų veikiančių didmeninės prekybos įmonių ir 5,6 proc. – visų mažmenininkų.

„Didmenininkams sunkiau, nes jie perka prekių dideliais kiekiais, o mažėjant pardavimui pinigai ilgesniam laikui įšaldomi“, – teigė prekybos susivienijimo „AVS prekyba“ generalinis direktorius Romas Vaiginis.

Pasak jo, didmenininkus nustekeno ir tai, kad smulkios parduotuvėlės prekių įsigyja ne iš vietos tiekėjų, o apsiperka Lenkijoje.

Statistika rodo, kad sunkiausia kvepalų bei kosmetikos ir buitinės technikos didmenininkams – palyginti laikotarpį nuo 2008 metų liepos iki šių metų liepos su tuo pačiu 2007–2008 metų laikotarpiu, turto arešto atvejų įmonėse, prekiaujančiose garso ir vaizdo technika, padaugėjo 6 kartus, parduodančiose kvepalus ir kosmetiką – 4,6 karto, prekybininkų laikrodžiais, papuošalais ir juvelyriniais dirbiniais – 3 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius