Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiemet įregistruota 200 daugiau įmonių turto areštų

Per rugsėjo mėnesį įregistruoti 982 įmonių turto areštai. Tai 30 atvejų mažiau nei ankstesnį mėnesį, praneša kreditų biuras „Creditinfo“.
Stresas
Stresas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Turto areštų ypač sumažėjo tarp apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų bendrovių, taip pat pramonės, statybos bei nekilnojamo turto veiklose. Laikinų apribojimų valdyti, naudotis ar disponuoti turtupadaugėjo didmeninėje prekyboje, rodo kreditų biuro „Creditinfo“ analizė, atlikta pagal Centrinės hipotekos įstaigos duomenis.

„Nepaisant teigiamo pokyčio praėjusį mėnesį, per 9 šių metų mėnesius įregistruotų turto areštų skaičius yra 200 vienetų aukštesnis nei prieš metus (2012 m. – 9019, 2011 m. – 8818). Areštuoto turto suma taip pat yra 400 mln. litų didesnė – per devynis mėnesius buvo įšaldyta verslo turto, prilygstančio 1,9 mlrd. litų, kai pernai tuo pačiu metu ši riba siekė 1,5 mlrd. litų“, – teigia Alina Buemann, kreditų biuro „Creditinfo“ kredito rizikos vadovė.

Rugpjūčio mėnesį didžiausia dalis – daugiau nei 70 proc. – visų įregistruotų turto areštų teko statybos ir nekilnojamo turto, prekybos, pramonės ir  transporto bendrovėms.

Daugiausiai įmonių turto areštų praėjusį mėnesį įregistruota Vilniaus (43 proc.), Kauno (19 proc.) ir Klaipėdos (13 proc.) apskrityse, o mažiausiai – Tauragės (1 proc.), Utenos (3 proc.) ir Alytaus (3 proc.) apskrityse.

Nuo metų pradžios, lyginant su praėjusių metų devyniais mėnesiais, laikinų apribojimų valdyti, naudotis ar disponuoti turtu ypač padaugėjo statybos ir NT,  maitinimo įstaigų bei elektros, vandens ir dujų tiekimo bendrovėms.

Išregistruotų turto areštų praėjusį mėnesį užfiksuota 823 – jų per mėnesį sumažėjo 32.

Turto areštas yra priverstinis nuosavybės teisės į turtą arba atskirų jos sudedamųjų dalių – valdymo, naudojimosi ar disponavimo – laikinas apribojimas. Turto areštu siekiama užtikrinti įrodymus, civilinį ieškinį, galimą turto konfiskavimą, taip pat baudų ir nesumokėtų įmokų išieškojimą, kreditorių reikalavimų patenkinimą, kitų reikalavimų ir įsipareigojimų įvykdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius