-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šildymo sąskaitų skirtumai Kaune: už 60 kv. m ploto butą – nuo 100 iki 900 litų

Kaune daugiabučių namų šildymui per vasario mėnesį buvo sunaudota 12 proc. daugiau šilumos nei sausį, bet 10 proc. mažiau nei praėjusiųjų metų gruodį. Kaip rodo bendrovės „Kauno energija“ pateikiama informacija, suvartojimas ir mokėjimai už šilumą kai kuriuose pastatuose skiriasi beveik 8 kartus.
Šildymo sezonas
Šildymo sezonas / 15min.lt nuotr.

Kaip ir praeitą mėnesį, vasarį rekordininkas gerąja prasme buvo Ašmenos II g. 37 namas. Jame kvadratinio metro apšildymui vasario mėnesį vidutiniškai buvo suvartota tik 7,69 kilovatvalandės šilumos. Šio namo gyventojai už šildymą mokės mažiausiai: tik 118,03 Lt už 60 m². Tai yra naujos statybos daugiabutis ir todėl suprantama, kad šilumos jame buvo suvartota nedaug.

Kitų naujos statybos daugiabučių gyventojai vidutiniškai už 60 m² ploto butų šildymą mokės po 204,6 ir 211,8 lito su PVM, priklausomai nuo to, kam priklauso šilumos punktai. Vidutinė kvadratinio metro šildymo kaina šiuose namuose – 3,41 ir 3,53 lito su PVM. Šilumos suvartojimo vidurkis čia – 13,31 kilovatvalandės kvadratiniam metrui.

Nedaug didesnės bus ir atnaujintų (renovuotų) namų gyventojų sąskaitos. Šilumos vienam kvadratiniam metrui apšildyti vasario mėnesį vidutiniškai čia buvo suvartota 13,9 kilovatvalandės. Sąskaitos už 60 m² ploto šildymą vidutiniškai sudarys 213,6 ir 221,4 lito su PVM. Vidutinė kvadratinio metro šildymo kaina šiuose namuose – 3,56 ir 3,69 lito su PVM, priklausomai nuo to, kam priklauso šilumos punktai.

Žymiai didesnės, kaip ir visada, senos statybos neatnaujintų namų gyventojų sąskaitos. Šių namų Kaune daugiausia – apie 2000. Juose kvadratiniam metrui apšildyti vasario mėnesį vidutiniškai buvo suvartota 30,12 kilovatvalandės šilumos. Atitinkamai ir kaina už kvadratinį metrą bei sąskaitos už suvartotą šilumą bus didesnės: vieno kvadratinio metro apšildymo kaina čia – 7,71 ir 7,99 lito su PVM, o sąskaitos už suvartotą šilumą vidutiniškai sieks 462,6 ir 479,4 lito su PVM, priklausomai nuo to, kam priklauso šilumos punktai.

Blogiausia padėtis, kaip ir visada, senos statybos labai blogos būklės namuose, kurių Kaune yra apie 20. Lyderis blogąja prasme tarp jų išlieka tas pats – Sąjungos a. 10 namas, kurio gyventojams už 60 m² ploto šildymą teks mokėti daugiausiai – net iki 912,05 lito. Vieno kvadratinio metro šildymo kaina šiame name taip pat rekordinė – net 15,20 lito, nes šilumos suvartota labai daug: net 59,39 kilovatvalandės vienam kvadratiniam metrui apšildyti. Tačiau, kadangi dauguma butų šiame name yra maži, todėl ir sąskaitos už jų šildymą bus sąlyginai nedidelės – neviršijančios 465 litų.

Kiti šios grupės namai už šildymą mokės mažiau: po 8,7 lito su PVM už kvadratinį metrą. Jų sąskaitos už 60 m² ploto šildymą vidutiniškai sudarys 522 litus su PVM.

Kaip buvo pranešta, vasario mėnesio šilumos suvartojimas buvo didesnis nei sausio ir mažesnis nei gruodžio. Vidutinė vasario mėnesio temperatūra buvo net 4,5 laipsnio žemesnė nei sausio, todėl ir šilumos poreikis buvo 12 proc. didesnis. Tačiau visgi, lyginant su praėjusiųjų metų gruodžiu, kurio vidutinė oro temperatūra buvo labai panaši, šilumos suvartota buvo apie 10 proc. mažiau, nes ir pirmoji vasario dekada nebuvo tokia šalta, ir pats mėnuo už gruodį net 3 dienomis trumpesnis. Šilumos kaina visus tris mėnesius buvo tokia pati: 23,48 cento už kilovatvalandę be PVM (kai šilumos punktai priklauso vartotojui).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius