Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiltnamiai jungiasi į kooperatyvą „Agrolit“, o prekybininkai įtaria kartelį

Penki didžiausi šalies šiltnaminių daržovių augintojai (bendrovės „Kietaviškių gausa“, „Kauno šiltadaržiai“. „Kėdainių gėlės“ ir keli ūkininkai) susivienijo į kooperatyvą „Agrolit“, tačiau prekybininkai jau svarsto galimybe juos skųsti Konkurencijos tarybai, nes įtaria užgimstant naują kartelį.
Agurkai
Agurkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Gėlės „Norfa“

„Agrolit“ vadovai sako, kad į kooperatyvą susiburta ne tik tam, kad kartu būtų galima parduoti produkciją, nes pavieniui derėtis su prekybos tinklais sunku, penktadienį informuoja dienraštis „Verslo žinios“.

„Kitas veiksnys, dėl ko mums reikia dirbti bendrai, pagal dabar galiojančią tvarką šiltnamius valdančioms įmonėms gauti Europos Sąjungos paramą sunku. Kooperatyvams, gamintojų grupėms ir gamintojų organizacijoms, kurių statuso sieksime, tokia parama skiriama, – kodėl reikėjo burtis“, aiškina kooperatyvo „Agrolit“ direktorius Vilius Jundulas.

„Iš 5 mūsų narių pernai tik dvi įmonės dirbo nenuostolingai ir neturi lėšų rengti projektų, juos finansuoti. Gamintojų grupėms tvarka palankesnė“, – aiškina V.Jundulas. Pasak jo, ateities planuose numatyta ir bendrų pardavimų.

Bendrovės „Norfos mažmena“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis sako, kad yra svarstoma galimybė šią organizaciją skųsti Konkurencijos tarybai. „Kaip atrodytų, jei prekybos tinklai susijungtų į vieną kooperatyvą? „Agrolit“ – tai kartelis. Mums nepatinka, kad kol kas baudžiami tik prekybininkai, tačiau gamintojų karteliai, kurių šalyje ne vienas, ramiai gyvena“, – piktinasi jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius