Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šimtmečio Dainų šventė bus ir brangiausia per 100 metų: iki 80 eurų už įėjimą

Liepos mėnesį vyksianti šimtmečio Dainų šventė „Vardan tos..“ nemaloniai stebina kainomis. Pavyzdžiui, apsilankymas Dainų dienoje sostinės Vingio parke kainuos 20–60 eurų. Prieš ketverius metus sėdimas bilietas kainavo 20–80 litų (5,8–17 eurų). Pigiausi bilietai jau išpirkti. Dainų šventės organizatoriai aiškina, kad, palyginti su rinkos kainomis, tai nėra brangiausi koncertai, be to, negali „paleisti bilietų po 5 eurus“.
Dainų šventė
Dainų šventė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dainų šventės puslapyje nurodoma, kad bilietų į renginius kaina svyruoja nuo 5 iki 80 eurų. Pavyzdžiui, ansamblių vakaras „Tėvyne mūsų“ Kalnų parke kainuoja 10–60 eurų, Šokių diena „Saulės rato ritimai“ Lietuvos futbolo federacijos stadione – 10–80 eurų ir pan.

Tačiau bilietų platintojai nurodo kitokias kainas. „Bilietai.lt“ pigiausią bilietą į, tarkime, Dainų dieną, parduoda jau nebe už 10, o 20 eurų. Taip yra todėl, kad pigiausi bilietai jau yra išparduoti. Kainas palyginimui sudėjome į infografiką:

„Manau, kad tai yra labai didelė kaina. Juk yra daugiavaikių šeimų, kurios norėtų ateiti pasižiūrėti, bet negali sau to leisti“, – skundėsi į Ansamblių vakarą susiruošusi moteris.

Dainų šventės kainos
Dainų šventės kainos

Ji nusistebėjo, kad renginys yra finansuojamas valstybės, tačiau nepasiturinčios šeimos nebeturės galimybės jame apsilankyti.

Be to, prisiminė Eglė, 2014 metais vykusios Dainų šventės bilietai buvo pigesni.

„Prieš 4 metus vykusioje šventėje bilietai į Ansamblių vakarą kainavo 30–120 litų (9–35 eurus). Žinoma, niekur nedingsi, teks pirkti bilietus, bet norėtųsi, kad į šį renginį turėtų galimybę patekti ir sunkiau gyvenantys asmenys“, – svarstė Eglė.

2014 metais vykusios Dainų šventės bilietai išties kainavo mažiau. Pigiausi bilietai kainuodavo po 20 litų (taigi apie 6 eurus), o dabar – 10 eurų.

Dainų šventė 2014 metai
Dainų šventė 2014 metai

Brangiausi bilietai 2014 metais taip pat buvo pastebimai pigesni nei kad šiemet. Tarkime, į Dainų dieną Vingio parke brangiausiai galima buvo sumokėti 23 eurus, o šiemet – 40 (stovimos vietos kaip ir anksčiau – nemokamos).

Šokių diena brangiausiai kainavo 43 eurus, o dabar geriausiose vietose sėdėti norintys žiūrovai sumokės jau 80 eurų.

Organizatoriai: trūksta kelių šimtų tūkstančių eurų

Saulius Liausa, Lietuvos nacionalinio kultūros centro direktorius, 15min aiškino, kad valstybė finansuoja ne 100 proc. renginio kaštų, todėl likusią dalį organizatoriai turi surinkti patys.

„Yra renginių kaštai, valstybė nefinansuoja mums 100 proc., todėl mes žiūrime į rinkos kainą. Pavyzdžiui, yra bėda su Lietuvos futbolo federacijos stadionu. Stadionas talpina tik 5 tūkst., tai mes priversti du koncertus daryti, valstybės sąmatoje yra tik už vieną. Visuomenė irgi prisideda prie Dainų šventės. Mums reikia susirinkti tam tikrą sumą – kelis šimtus tūkstančių“, – 15min aiškino S.Liausa.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Liausa
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Saulius Liausa

Pasak jo, yra ir tokių išlaidų, kurių niekas nekompensuos ir jos niekaip neatsipirks – tai yra dalyvių atvežimas, pamaitinimas, apgyvendinimas.

Kas nori pamatyti Dainų šventę, tikrai nėra jokių problemų, – aiškino S.Liausa.

„Žiūrint į rinką, tai kainos yra normalios. Pavyzdžiui, Kauno džiazo festivalis kainuoja iki 130 eurų, „Midsummer“ – iki 90 eurų. Taigi mūsų net ne pats brangiausias segmentas, į jį net netaikėme. Bet vyksta kas ketverius metus, dalyvauja 12 tūkst. atlikėjų, tiek ruoštasi – negalime bilietų po 5 eurus paleisti ar už ledų porciją“, – aiškino organizatorius.

Pasak jo, Vingio parke vyksiančiai Dainų dienai yra ieškoma papildomų kėdžių. Jeigu jų pavyks gauti, prekyboje vėl atsiras pigesnių bilietų.

„Kas nori pamatyti Dainų šventę, tikrai nėra jokių problemų“, – pridūrė jis ir priminė, kad Vingio parke tik sėdimos vietos yra mokamos, o už stovimas mokėti nereikia.

„Praktika rodo, kad ir brangiausias segmentas būna išparduotas be jokių problemų“, – paaiškino S.Liausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius