Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Singapūras nusprendė uždrausti prekybą dramblio kaulu nuo 2021 metų

Singapūras pirmadienį pranešė, kad nuo 2021 metų visiškai uždraus vidaus prekybą dramblio kaulu ir jo gaminiais, vyriausybei griežtinant kampaniją prieš nelegalią prekybą laukiniais gyvūnais. Pranešimas, paskelbtas pasaulinę dramblių dieną, padarytas po dvejus metus trukusių konsultacijų su nevyriausybinėmis grupėmis, dramblio kaulo prekeiviais ir visuomene.
Konfiskuotas dramblio kaulas Vietname
Dramblio kaulas / „Scanpix“/AP nuotr.

Miesto institucijos praėjusį mėnesį konfiskavo rekordinę kontrabandinę dramblio kaulo siuntą – beveik devynias tonas maždaug 300 Afrikos dramblių ilčių, kurių vertė siekia 12,9 mln. JAV dolerių.

Neteisėtas krovinys buvo aptiktas konteineryje, gabentame iš Kongo į Vietnamą per Singapūrą. Taip pat krovinyje buvo skujuočių žvynų siunta.

Singapūras nuo 1990 metų yra uždraudęs tarptautinę prekybą visų rūšių dramblių kaulo gaminiais.

Minėtus gaminius buvo leidžiama pardavinėti mieste-valstybėje tik jei prekybininkai galėjo įrodyti, kad jie buvo importuoti prieš įsigaliojant draudimui arba įsigyti pieš tai, kai atitinkamos dramblių rūšys buvo įtrauktos į tarptautinę konvenciją, saugančią nykstančias gyvūnų rūšis.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Singapūras
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Singapūras

Pirmadienio pranešime Singapūro nacionalinių parkų valdyba pranešė uždraudžianti dramblio kaulo ir jo gaminių pardavimus nuo 2021 metų rugsėjo 1 dienos.

Draudimo pažeidėjams grės laisvės atėmimas iki vienerių metų ir baudos.

Įsigaliojus draudimui, prekybininkai galės atiduoti dramblio kaulo atsargas institucijoms arba pasilikti, pranešė valdyba.

Praėjusiais metais viešos apklausos parodė, kad 99 procentai respondentų pasisakė už visišką prekybos dramblio kaulu draudimą.

Dramblio kaulas yra geidžiama prekė, nes iš jo galima gaminti tokius daiktus kaip šukos, pakabukai ir kitus papuošalus.

Pasaulinė dramblio kaulo prekyba, išskyrus retas išimtis, buvo uždrausta nuo 1989 metų, kai Afrikos milžinų skaičius sumažėjo nuo milijonų XX amžiaus viduryje iki maždaug 600 tūkst. devintojo dešimtmečio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius