-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Singapūras perspėjo apie lėtesnį ekonomikos augimą kitais metais

Singapūras trečiadienį perspėjo, kad ekonomikos augimas kitais metais gali sulėtėti, įskaitant dėl pagrindinių eksporto rinkų, tarp jų ir JAV, Europos ir Kinijos, silpnumo, kylant palūkanų normoms ir vykstant karui Ukrainoje.
Singapūras
Singapūras / Shutterstock.com nuotr.

Singapūro ekonominiai rodikliai dažnai vertinami kaip naudingas pasaulinės ekonominės aplinkos barometras, nes miesto valstybės būklė smarkiai priklauso nuo prekybos su likusiu pasauliu.

Prekybos ministerija teigė, kad šiais metais augimas greičiausiai sieks 3,5 proc., tačiau 2023-aisiais smarkiai sulėtės iki 0,5–2,5 procento.

Pareigūnai perspėjo, kad „pasaulinėje ekonomikoje išlieka didelis neapibrėžtumas ir smukimo rizika“, įskaitant dėl karo Ukrainoje ir centrinių bankų veiksmų, kuriais siekiama kovoti su dešimtmečių aukštumas pasiekusia infliacija.

„Singapūro išorės paklausos perspektyvos dar labiau susilpnėjo dėl prastesnių euro zonos ekonomikos perspektyvų vyraujant energetikos krizei, taip pat dėl ​​Kinijos, kuri ir toliau grumiasi su pasikartojančiais COVID-19 protrūkiais ir nekilnojamojo turto rinkos nuosmukiu“, – nurodė ministerija.

Kinija yra vienintelė didžioji ekonomika, kuri vis dar bando sustabdyti viruso plitimą nulinio COVID politika, o dėl naujo protrūkio valdžios institucijos imasi griežtų izoliavimo priemonių, pavyzdžiui, uždaro dalis miestų ir taiko griežtus karantinus.

Kelios naujos taisyklės, kurias Pekinas paskelbė anksčiau šį mėnesį, regis, bylojo apie politikos švelninimą, tačiau naujausias koronaviruso protrūkis ir pirmosios mirtys per kelis mėnesius sukėlė baimę dėl dar vieno griežto suvaržymo.

Singapūro prekybos ministerija trečiadienį pareiškė: „Tikėtina, kad augimo tempai daugumoje pagrindinių ekonomikų toliau lėtės lyginant su 2022 metų lygiu, o JAV ir euro zonoje numatomas staigus sulėtėjimas.

„Tikėtina, kad pasauliniai tiekimo sutrikimai tęsis ir 2023 metais, nes karas Ukrainoje užsitęs, nors tikimasi, kad sutrikimų mastas ir dažnis sumažės“, – pridūrė ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius