Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Singapūro ekonomika gali susitraukti 7 proc.

Koronaviruso pandemijos paveikta Singapūro ekonomika – pasaulinės ekonomikos rodiklis – šiais metais gali susitraukti net 7 proc., antradienį pranešė vyriausybė.
Pinigai
Pinigai / Chris Briggs nuotr./ Unsplash nuotr.

Prekybos ministerija sumažino savo prognozę, nes oficialūs duomenys parodė, kad bendrasis vidaus produktas (BVP) per pirmąjį ketvirtį sumenko 0,7 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu metais anksčiau, ir 4,7 proc., palyginti su ankstesniu ketvirčiu.

Kaip ir daugelis kitų šalių, karantino metu Singapūras nurodė daugumai įmonių užsidaryti, rekomendavo žmonėms likti namuose ir uždraudė didelius susibūrimus.

Pasak vyriausybės, ji gali pradėti švelninti taisykles nuo birželio pradžios, tačiau dalis apribojimų liks galioti.

Karantinas tokiose didelėse rinkose kaip JAV, Europa ir Kinija sumažino eksporto paklausą, o sustabdytas tarptautinis susisiekimas oru smogė labai svarbiam Singapūro turizmo sektoriui.

„Pasaulio ekonomikoje tebėra didelio neapibrėžtumo“, – sakoma prekybos ministerijos pranešime.

„Visų pirma, esama rizikos, kad vėlesnės infekcijos bangos tokiose didelėse ekonomikose kaip JAV ir euro zona gali dar labiau sutrikdyti ekonominę veiklą“, – sakoma pranešime.

„Antra, didėjantis prastėjančių fiskalinės ir pinigų politikos manevrų suvokimas daugelyje pagrindinių ekonomikų gali pakirsti pasitikėjimą vyriausybių galimybėmis reaguoti į sukrėtimus“, – pabrėžiama pareiškime.

Dabar prognozuojama, kad Singapūro ekonomika gali sumenkti iki 7 proc., o ne 4 proc., kaip buvo manoma kovo mėnesį, „atsižvelgiant į pablogėjusią išorės paklausos perspektyvą“ ir dalinį ekonomikos sustabdymą miesto–valstybės viduje, pranešė ministerija.

„Nepaisant pablogintos prognozės, vis dar esama didelio neapibrėžtumo dėl COVID-19 protrūkio trukmės ir sunkumo, taip pat dėl ​​ekonomikos atsigavimo trajektorijos“, – perspėjo ministerija.

Kovo mėnesį Singapūro centrinis bankas sušvelnino pinigų politiką remdamas nuo pandemijos nukentėjusią ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius