Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiukšlių deginimas – tai lyg karas be taisyklių

Vieną dieną valdininkas sustabdo gamyklos statybą, o kitą jau teigia, kad įmonę reikia statyti. Protestuotojų prieš gamyklą vedliai jau rengiasi rinkimams, o šiuos žmones, ko gero, remia žlugdomų statytojų konkurentai.
Šiukšlės
Šiukšlės / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Šiukšlės

Kone pusės milijardo litų investicija į Lietuvą buvo sužlugdyta, kai Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Rolandas Masilevičius savo parašu sustabdė atliekų deginimo gamyklos statybą, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Valdininkas įžvelgė požymių, kad visuomenė galbūt neturi vienos nuomonės dėl šių statybų. Bet praėjusią savaitę R.Masilevičius jau tikino, kad tokia gamykla Vilniaus regionui yra būtina ir net toje pačioje vietoje, kurioje buvo numatyta.

Nepriklausomą ekspertizę atlikę Šveicarijos kompanijos „CSD Ingenieure und Geologen“ Lietuvos filialo specialistai irgi nematė kliūčių prie Gariūnų statyti atliekų deginimo gamyklą, nes jokios žalos aplinkai nebūtų padaryta.

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas kreipėsi į prokuratūrą reikalaudamas iškelti bylą vienam vilniečiui, skleidusiam tikrovės neatitinkančias žinias apie galimą gamyklos žalą.

R.Masilevičiaus teigimu, departamentas nusprendė taip parodyti privačioms įmonėms, kad Lietuvoje yra būdų apsiginti: „Verslininkai yra bailiai. Jie nesinaudoja įstatymo numatyta galimybe, kad tiems, kurie kalba netiesą ir juodina jų bendrovę, būtų iškeltos baudžiamosios bylos.“

Anot aplinkosaugininko, Lazdynų bendruomenės veikla prieš šią gamyklą – tik rinkimų triukas.

R.Masilevičius pareikalavo visuomenės nuomonę apie atliekų įmonės statybą išsiaiškinti surengus Vilniaus gyventojų apklausą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius