Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūloma išplėsti būsto renovacijos lengvatų galiojimą

Aplinkos ministerija siūlo, kad būsto renovacijai skirtomis lengvatomis galėtų naudotis ir kitų patalpų, esančių daugiabučiuose namuose, savininkai.
 Šiuo metu renovacija Vilniuje ir visoje šalyje yra beveik sustojusi. Anot specialistų, įstatymų pataisos turėtų ją paskatinti.
Renovavimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė, jog tikisi, kad šia nuostata papildžius Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti ir daugiabučiams namams atnaujinti (modernizuoti) įstatymą, minėtų patalpų savininkus paskatintų dalyvauti modernizavimo projekte.

„Daugiabučiuose namuose yra įsikūrusių nemažai kitų įstaigų ir panašiai. Pagal dabartinę įstatymo redakciją, šitokios įstaigėlės, šitų patalpų savininkai turėtų kreiptis komercinių kreditų ir, arba jie gali negauti iš bankų kreditų, kas šiandien de facto yra, arba gali būti nesuinteresuoti dalyvauti modernizavimo projekte. Galėdami gauti lengvatinį kreditą, manau, tokių patalpų savininkai netaps tuo stabdžiu, kuris galėtų būti įgyvendinant modernizavimo programą“, – aiškino ministras.

Jo teigimu, minėtų patalpų savininkai galėtų pretenduoti į tokias pačias lengvatas, kaip ir kiti – lengvatinį 3 proc. kreditą, kompensacijas ir panašiai.

Vyriausybė liepą nusprendė, jog finansuos 15 proc. būstų atnaujinimo vertės, o ne 50 proc., kaip buvo žadėjusi anksčiau, gyventojams teikiant ilgalaikes lengvatinės paskolas už 3 proc. fiksuotas metų palūkanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius