-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūloma parama jaunimui įsitvirtinti darbo rinkoje

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko vadovaujama darbo grupė atsižvelgdama į tai, jog darbdaviai nenoriai priima dirbti jaunus, darbo patirties neturinčius asmenis, Vyriausybei pateikė pasiūlymą, kuriuo bus siekiama padidinti jaunų žmonių galimybes įsidarbinti, kurie pirmą kartą pradeda darbo veiklą pagal įgytą kvalifikaciją.
Darbo vieta
Darbo vieta / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Darbas Rinka

Siūloma, kad darbdaviams, įdarbinantiems jaunus (iki 29 metų) asmenis pagal įgytą kvalifikaciją, būtų skiriama subsidija darbo užmokesčiui kompensuoti ne ilgesniam kaip 12 mėnesių terminui. Tai būtų daroma per specialias darbo įgūdžių įgijimo, „pameistrystės“ programas, teigiama pranešime spaudai.

Pavyzdžiui, jei darbdavys ką tik inžinieriaus specialybę įgijusį asmenį savo bendrovėje įdarbina pagal įgytą specialybę, jam būtų skiriama minėtoji subsidija. Šiomis lėšomis darbdavys turėtų padengti socialinio draudimo įmokas ir dalį jauno specialisto darbo užmokesčio. Šia subsidija darbdavys galėtų naudotis ne ilgiau kaip vienerius metus, o jaunuoliui būtų sudarytos galimybės darbo vietoje įgyti praktinių profesinių žinių pagal įgytą specialybę.

Tai prisidėtų sprendžiant jaunimo nedarbo problemas, skatintų jaunų, studijas baigusių, tačiau reikiamos darbo patirties neturinčių žmonių užimtumą, padėtų jiems įsilieti į šalies darbo rinką, kartu mažintų emigracijos ir „protų nutekėjimo“ tikimybę.

Ši darbo grupė yra viena iš trijų darbo grupių, priklausančių Vyriausybės įkurtam Darbo forumui, kurio tikslas – pateikti siūlymus nedarbui mažinti ir užimtumui skatinti. Visas tris darbo grupes sudaro valstybės institucijų, darbdavių ir profesinių sąjungų deleguoti atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius