Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiuolaikinis verslas: nori laikyti automobilį namo kieme – mokėk

Kaune gyvenamuosius namus su automobilių statymo vietomis įrengęs verslininkas sugalvojo, kaip jas apmokestinti. Esą grindinys, po kuriuo įrengtos požeminės automobilių aikštelės, – privati jo teritorija, ir joje laikyti automobilį galima tik už mokestį. Gyventojams pasipiktinus ir pradėjus laikyti mašinas gretimoje gatvėje, įtariama, verslininko pastangomis ten atsirado draudžiamieji ženklai, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.
Pinigai švarke
Pinigai švarke / BFL nuotr.

Dauguma namo gyventojų turi automobilius, tačiau kieme jų nelaiko. Grindinys mirgėte mirga nuo geltonų linijų, draudžiančių statyti mašinas. Vietos automobiliams laikyti stovi tuščios, tačiau, pasirodo, jos skirtos ne gyventojams.

„Jeigu norite statyti automobilius, turite nusipirkti vietą už 8 tūkst., garaže – 25 tūkst.Manau, kad butas turėtų turėti bent jau dvi stovėjimo vietas, nes automobiliai netelpa“, – kalbėjo namo gyventoja Greta Lebedevaitė.

Jeigu norite statyti automobilius, turite nusipirkti vietą už 8 tūkst., garaže – 25 tūkst.Manau, kad butas turėtų turėti bent jau dvi stovėjimo vietas, nes automobiliai netelpa. Kalbėjo namo gyventoja Greta Lebedevaitė.

„(Edvardas – 15min.lt) Galvanauskas raštu į mus kreipėsi, kad gyventojai patrauktų automobilius iš antžeminės stovėjimo aikštelės, atseit, motyvuodamas tuo, kad bus vykdomi remontai antžeminės dalies. Gyventojai geranoriškai patraukė automobilius ir tada (Edvardas – 15min.lt) Galvanausko darbuotojai nubraižė geltonas linijas“, – sakė bendrijos pirmininkas Audrius Šimonis.

„Mes vaikštom ant daikto. Ar ant jūsų nuosavo namo stogo galima vaikščioti jums neleidus?“, – žurnalistės klausė verslininkas Edvardas Galvanauskas. Jis jaučiasi ramus. Teisiškai jis viską gudriai apgalvojo: detaliajame plane, kaip ir priklauso, numatytos vietos mašinoms statyti. Jos ir įrengtos, tačiau po antžeminėmis aikštelėmis verslininkas pristatė požeminių garažų ir įteisino juos kaip savo paties nuosavybę.

Verslininko, o ne gyventojų, nuosavybe automatiškai tapo ir kieme esančios antžeminės mašinų vietos. Nors kiemas taip buvo privatizuotas, o gyventojai apie tai sužinojo tik dabar, prikibti prie verslininko sunku.

„Kai žmonės pirko šiuos butus, tuo metu parkavimo vietų dar nebuvo pastatyta. Dėl to nebuvo galimybės nei kainos, nei pardavimo tvarkos nustatyti“, – sakė E.Galvanauskas.

Patuštinti kišenes ir nusipirkti stovėjimo aikšteles ar garažus ryžosi vos ketvirtadalis gyventojų. Kiti pradėjo automobilius statyti greta esančioje gatvėje. Tačiau netrukus čia atsirado draudžiamieji ženklai: pastatysi automobilį – mokėsi baudą. žmonės įsitikinę, kad pareigūnus kviečia nes kas kitas, o E.Galvanauskas.

Žmonės automobilius gali laikyti ir greta esančioje mokamoje aikštelėje, kuri taip pat priklauso verslininkui, todėl kai kurie gyventojai teigia, kad įsigiję butus, pasijuto verslininko įkaitais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius