-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaičiuoklė: kaip keisis atlyginimai kitąmet – dėl šių mokesčių jau balsuos Seimas

Trečiadienį po ilgų ginčų Seimo komitetai pritarė pasiektam kompromisui dėl mokesčių – tai suteikia ir daugiau aiškumo, kokius atlyginimus gautų dirbantieji. 15min atnaujino atlyginimo skaičiuoklę, kurioje galite įvertinti asmeninius darbo užmokesčio pokyčius į rankas. Pagal skaičiuoklę, atlyginimai augs daugumai gyventojų.
Šeima skaičiuoja pinigus
Šeima skaičiuoja pinigus / 123RF.com nuotr.

Atlyginimas po mokesčių sujungimo „ant popieriaus“ padidės 1,289 karto, o pagal patvirtintus mokesčius – atlyginimai į rankas augs skirtingai.

Trečiadienį dviejuose Seimo komitetuose pritarta svarbiausiems mokesčiams, kurie bus teikiami balsuoti Seime:

  • Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifas dirbantiesiems sieks 20 proc., o virš ribos, nuo kurios taikomos „Sodros“ lubos – 27 proc.
  • Socialinio draudimo įmokų tarifas dirbantiesiems – 19,5 proc.
  • Neapmokestinamas pajamų dydis – 300 eurų, o jo formulė taikoma iki 2 vidutinių darbo užmokesčių.
  • „Sodros“ lubos kitąmet būtų taikomos nuo 120 vidutinių darbo užmokesčių, arba apie 9000 eurų per mėnesį. Nėra aišku, kokias sveikatos draudimo įmokas reikėtų mokėti virš lubų.
  • Patvirtinta pensijų kaupimo reforma su anksčiau skelbtais įmokų tarifais (3 proc. nuo būsimo atlyginimo, arba pereinamieji tarifai naujiems dalyviams).
  • Dar nėra patvirtintas minimalus mėnesinis atlygis kitiems metams.
Įveskite
Koks jūsų atlyginimas „į rankas“ 2018-aisiais?
Ar kaupiate pensijų fonde papildomus 2% atlyginimo?
Ar po reformos kaupsite pensijų fonde?
Tavo atlyginimo lapelis
2018 m. 2019 m.
Visa darbo vietos kaina:
Darbdavio socialinio draudimo įmoka:
Atlyginimas „ant popieriaus“:
Pritaikytas NPD:
Gyventojų pajamų mokestis:
Įmokos socialiniam draudimui:
Išskaitymai į pensijų fondą:
Iš viso mokesčių ir atskaitymų:
Išmokamas atlyginimas „į rankas“:

Pagal 15min atlyginimų skaičiuoklę matyti, kad atlyginimai didės visiems nekaupiantiems pensijų fonduose, kadangi apmokestinimas mažės. Minimalų atlyginimą uždirbantieji gali tikėtis papildomų 11 eurų į rankas, vidutinį – 39 eurų,o didžiausią atlyginimų prieaugį pajus uždirbantieji apie 900 eurų į rankas – gaus daugiau nei 50 eurų prieaugį.

Tie kurie pensijų fonde kaupė ir kaups, dėl tarifų mažėjimo poveikio nepajus – jiems atlyginimas į rankas augs tik dėl besikeičiančio neapmokestinamojo pajamų dydžio. MMA uždirbantieji prisidės 6 eurus į rankas, o gaunantys apie 900 eurų į rankas – džiaugsis papildomais 30 eurų.

Jei gyventojai, kurie nekaupė papildomų 2 proc., bus įtraukti į kaupimą pensijų fonduose automatiškai, jiems bus taikomi pereinamos kaupimo įmokos – jos didės per 5 metus. Kitąmet dėl to įtraukimo į kaupimą atlyginimai pradėtų mažėti nuo didesnių nei 1400 eurų atlyginimai.

Žinoma, išliks galimybė savo senatvės sąskaita nutraukti kaupimą pensijų fonduose – gavus papildomus 30-70 eurų į rankas senatvėje tektų kliautis tik „Sodra“.

Skaičiuoklė yra tik orientacinė ir dar gali keistis – ji bus nuolat atnaujinama pagal tai, kokius sprendimus priims valdantieji. Skaičiuoklėje apskaičiuojant „Sodros“ lubas nėra įtrauktas privalomojo sveikatos draudimo įkainis, kuris dar nėra aiškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius