-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 15 /2017 04 18

Skaitytojo skundas: Velykų išvakarėse parduotuvėse nebeliko baltų kiaušinių!

15min skaitytojas Irmantas šeštadienį kreipėsi į redakciją, neslėpdamas nusivylimo, kad apėjęs ne vieną prekybos centrą, nė vienam neberado baltų kiaušinių. Esą likę tik rudi. Pastarieji parduodami su nuolaida.
Kiaušiniai parduotuvių lentynose
Kiaušiniai parduotuvių lentynose / 15min skaitytojo Irmanto nuotr.

„Buvau ir „Akropolio“ „Maximoje“, ir Kalvarijų g. esančiame „Lidl“, ir Šiaurės miestelio „Rimi“. Neįtikėtina, bet niekur nebėra baltų kiaušinių!“ – redakcijai rašė Irmantas.

Anot jo, tikėtina, kad ir kitose maisto parduotuvėse jų nebelikę – mat jų mažiau ir parduodama.

Beje, Irmantas atkreipė dėmesį, kad rudiems kiaušiniams šeštadienio vakarą taikoma nuolaida – nuo 30 iki 45 procentų.

Dėkojame skaitytojui Irmantui už atsiųstą informaciją ir nuotraukas.

Renata Dantė, „Maxima LT“ komunikacijos vadovė 15min sakė, kad per Velykas „Maximos“ tinkle nuperkama apie 1,5 mln. dėžučių vištų kiaušinių. „Būtent Velykoms atvežame vištų kiaušinių baltu lukštu, tačiau jų paklausa jaučiama tik per pavasario šventes. Įprastai, lietuviai perka vištų kiaušinius rudu lukštu ir jų nuperka bent 6 kartus daugiau“, – R.Dantė.

Kadangi kiaušiniai baltu lukštu, anot jos, vežami būtent Velykoms, tikslų jų poreikį kiekvienai parduotuvei suplanuoti sunku, todėl dalis parduotuvių šeštadienį vakare šių kiaušinių jau galėjo pritrūkti: „Tačiau kiaušinių rudu lukštu trūkti neturėtų ir šiuo metu jie parduodami su 30 proc. nuolaida“.

Kaip 15min informavo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė, baltų kiaušinių parduotuvėse tikrai buvo pakankamai: „Tačiau kadangi tai yra šventinė prekė, o mūsų pirkėjai įprastomis dienomis labiausiai perka kiaušinius rudu lukštu, tad yra sudėtinga prognozuoti, kiek konkrečioje parduotuvėje per Velykas bus nupirkta kiaušinių baltu lukštu“. Anot jos, būtent todėl tam tikrose parduotuvėse galėjo būti laikinas baltų kiaušinių trūkumas.

„Lidl“ atsiųstame komentare apgailestaujama, kad pirkėjui teko sugaišti laiko ieškant pageidaujamos prekės. „Savo ruožtu norėtume akcentuoti, kad mūsų asortimentą sudaro būtiniausi maisto produktai bei buities prekės. Tad, atsižvelgdami į pirkėjų pageidavimus, „Lidl“ parduotuvėse prekiaujame kiaušiniais rudu lukštu. Norėtume atkreipti dėmesį, kad vienas iš kiaušinių, kaip būtinojo asortimento prekės, atrankos kriterijų, be kiaušinių skonio ir išvaizdos, yra dedeklių vištų laikymo sąlygos“, – teigiama komentare. Paukščių laikymas narvuose, kaip teigiama komentare, ant kraiko arba laisvėje skiriasi daugeliu aspektų: vištų judėjimo, lesinimo, gydymo ir t. t. „Mūsų prekybos tinklas propaguoja atsakingą vartojimą ir atsakingą pirkimų bei gyvūnų gerovės politiką, todėl esame išsikėlę tikslą iki 2025 metų visiškai eliminuoti narvuose laikomų vištų kiaušinius iš savo asortimento ir nebenaudoti jų savo privačių prekių ženklų gaminių receptūrose. Tad atitinkamai didiname ant kraiko bei laisvėje auginamų vištų kiaušinių dalį mūsų prekybos tinklo asortimente“, – teigiama „Lidl“ komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius