-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skelbimas Kėdainių stotyje: draudžiamu metu alkoholio gali atvežti į namus, įsigyti ragina ir feisbuke

​​​​​​​Nors nuo sausio 1 dienos įsigaliojo prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimai, tačiau socialiniai tinklai bei viešos Kėdainių miesto skelbimų lentos tapo įrankiu apeiti naująją tvarką. „Facebook“ grupėje „Viskas, kas Kėdainiuose“ jau galima aptikti skelbimų, kuriuose siūloma nusipirkti alkoholinių gėrimų po 20 val. ar kitu reikiamu metu, gėrimai netgi pristatomi į namus. Nesinaudojantiems internetu alkoholis siūlomas tiesiog skelbimų lentoje.
Nelegali prekyba plinta ne tik internete, bet ir miesto skelbimų lentose
Nelegali prekyba plinta ne tik internete, bet ir miesto skelbimų lentose / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Prisistato santechniku

„Gal kas pritrūkote šį vakarą?“ – toks skelbimas su pridėta alkoholinių gėrimų pakuotės (degtinės) nuotrauka buvo patalpintas savaitgalį po 21 val.

Santechniku prisistatęs vyras siūlė susisiekti su juo žinute ir susitarti dėl alkoholio pardavimo. Toks skelbimas kaipmat sulaukė susidomėjimo. Vos per keletą minučių žmonės pradėjo klausinėti kainų, domėtis ar „priveža“ į vietą, ar turi parduoti alaus, o ne degtinės.

Dar paprasčiau

Dar vieną skelbimą Kėdainiuose galima išvysti ne kur kitur o ant skelbimų lentos, esančios J.Basanavičiaus gatvėje, Autobusų stoties stotelėje. Ten taip pat siūloma įsigyti įvairių gėrimų už patrauklią kainą po 20 val. ar kitu reikiamu metu, gėrimai netgi pristatomi į namus.

Šis skelbimas, matyt, tiems, kurie nesinaudoja internetu, bet pritrūksta svaigalų.

Gresia nemalonumai

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai kol kas nepradėjo nė vieno tyrimo dėl tokio pobūdžio svaigalų prekybos, iš kėdainiečių informacijos pareigūnai taip pat nėra gavę. Tačiau Lietuvoje jau yra buvę atvejų, kuomet pareigūnai pričiupo bandančius nelegaliai užsidirbti.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 202 straipsnyje numatyta, kad tas, kas versliškai ar stambiu mastu ėmėsi ūkinės, komercinės, finansinės ar profesinės veiklos neįsteigęs įmonės arba neturėdamas licencijos veiklai, kuriai ji reikalinga, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Prašo pranešti

Vadovaujantis LR administracinių nusižengimų kodekso 150 straipsniu už nelegalią prekybą alkoholiu gresia bauda nuo 300 iki 850 eurų. Jeigu minėtas nusižengimas padarytas pakartotinai per metus laiko – bauda nuo 850 iki 1 500 eurų. Žmonės, pastebėję galimų nelegalios prekybos alkoholiu atvejų, raginami pranešti Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui telefonu 8 706 68 094. Taip pat gali kreiptis į policiją arba Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius