-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skelbimų verslas Baltijos šalyse galėjo būti parduotas už 300–400 milijonų eurų

Skelbimų verslo pardavimas pretenduoja tapti vienu didžiausių sandorių lietuviško verslo istorijoje. Londone įsikūrusi investicijų grupė „Apax Partners“ galutinai įsigijo 100 proc. skelbimų verslo įmonės „Baltic Classifieds Group OÜ“ (BGC), valdančios „Diginet LTU“, akcijų iš žiniasklaidos bendrovės „15min“ ir naujienų agentūros BNS savininko.
Margusas Linnamae
Margusas Linnamae / Margus Ansu/ Postimees nuotr.
Temos: 2 Aruodas.lt Sandoris

Tai, kad sandoris yra baigtas, patvirtino advokatų kontoros „Cobalt“ vadovaujantis partneris Irmantas Norkus, pavadinęs jį „dar vienu mamutiniu sandoriu šią vasarą“. „Cobalt“ atstovavo pirkėjams.

„Baltic Classifieds Group“ valdo 11 internetinių skelbimų paslaugų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. O per įmonę Lietuvoje „Diginet LTU“ valdo skelbiu.lt, aruodas.lt, cvbankas.lt ir automobilių prekybos skelbimų autoplius.lt interneto portalus.

Nors sandorio vertė neskelbiama, tačiau rinkoje kalbama, kad skelbimų verslas parduotas už 300–400 milijonų eurų. Tokiu spėjimu pasidalino ir I.Norkus.

Tokiu atveju privataus verslo, kurio 80 proc. sutelkta Lietuvoje, pardavimas pretenduoja į vieną didžiausių sandorių pastaruoju metu.

Skelbimų verslą Baltijos šalyse pardavęs estų investuotojas Margusas Linnamae valdo žiniasklaidos verslą. Jo valdomai įmonei „Postimees Grupp“ Estijoje priklauso dienraštis „Postimees“ ir keli apskričių laikraščiai, „Kanal 2“ televizijų grupė, kelios radijo stotys, naujienų agentūra BNS ir portalas „15min“ Lietuvoje, Latvijos „TV Net“, kitos žiniasklaidos priemonės. Į grupę patenka ir žiniasklaidos monitoringo įmonė „Mediaskopas“.

M.Linnamae teigia, kad gautas pajamas panaudos „kitų įmonių grupių, įskaitant žiniasklaidos įmones Baltijos šalyse, plėtrai ir naujų bei įdomių investavimo galimybių paieškai kitose srityse“.

Šių metų liepą skelbta, kad Estijos verslininko M.Linnamae valdomos bendrovės „MM Grupp“ antrinė įmonė „UP Invest“ žengia į lauko reklamos rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius