-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Skolinasi drąsiau, bankai dosnesni

Bankų atstovai tvirtina matantys smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) aktyvesnį judėjimą. Tai rodo didesnė finansavimo apimtis, išaugusi paskolų paklausa tiek apyvartinėms lėšoms, tiek ir investiciniams projektams, rašo „Verslo žinios“.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Bankas DNB bankas

SEB bankas praneša, kad per 7 mėnesius suteiktų paskolų SVV suma išaugo beveik dešimtadaliu, palyginti su atitinkamu praėjusių metų laikotarpiu.

„Vis dar pasigendame perspektyvių ilgalaikių investicinių projektų, skirtų gamybos pajėgumams didinti ar technologijoms plėtoti“, – sakė SEB banko prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Pasak DNB banko valdybos nario ir prezidento pavaduotojo, Šarūno Nedzinsko, bankas šiais metais, ypač antrajame pusmetyje, taip pat mato padidėjusią paskolų tiek apyvartinėms lėšoms, tiek ir investiciniams projektams paklausą.

„Sąlygiškai yra aktyvesnis eksportuojantis verslas, dažniau – vidutinio dydžio maisto perdirbimo, lengvosios pramonės, tekstilės, elektrotechnikos komponentų gamybos įmonės bei įvairios įmonės IT sektoriuje. Matome užsienio kapitalo įmonių aktyvesnes investicijas į gamybinių pajėgumų didinimą Lietuvoje“, – teigė Š.Nedzinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius