Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotų futbolo sirgaliai maitino Kauną: čia jie paliko pusketvirto milijono litų

Škotų futbolo aistruolių antplūdis Kaune tapo kitais metais mūsų šalyje vyksiančio Europos krepšinio čempionato repeticija. Viešbučių, restoranų šeimininkai, kiti verslininkai trina rankomis, rašo dienraštis „Lietuvos rytas.“
Škotai Kaune
Škotai Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Škotai Futbolas

Kauno verslininkai skaičiuoja, kad šiame mieste škotai išleido pusketvirto milijono litų. Dalis jų buvo apsistoję Vilniuje.

Didžiausiame Kaune viešbutyje „Park Inn Kaunas”, galinčiame vienu metu priimti 350 svečių, dvi praėjusio savaitgalio naktis nebuvo laisvų vietų. Škotai sudarė apie 80 proc. visų svečių. Dalis jų buvo atvykę su šeimomis, rašoma „Lietuvos ryte.“

Viešbučio baro apyvarta išaugo dvigubai, o iš viso viešbučio kasoje škotai paliko apie 40 tūkst. litų. Laisvės alėjoje įsikūrusį restoraną „Miesto sodas” Škotijos futbolo aistruoliai buvo pasirinkę susitikimo vieta, tad jame per kelias dienas apsilankė apie 1500 svečių.

Baro apyvarta padidėjo 3–4 kartus, o bendroji restorano apyvarta – maždaug 2 kartus.

Škotai noriai pirko lietuvišką alų ir sidrą, bet neišsiskyrė noru sočiai pavalgyti. Restorane škotai per kelias dienas paliko mažiausiai 15 tūkst. litų. Kainos prieš jų atvykimą nebuvo didinamos.

„Amberton Cozy Hotel” viešbutį džiugino rungtynėms teisėjauti ar kitaip prie jų prisidėti atvykę sporto profesionalai. Jie rezervavo kambarius prieš gerą pusmetį. Paprastai 60 eurų atsieinantis dvivietis kambarys pirmąjį rugsėjo savaitgalį pabrango 50 procentų.

Gerokai išaugusį keleivių srautą teko aptarnauti ir Kauno oro uostui (KOU). Nuo praėjusio trečiadienio Liverpulio, Edinburgo, Londono ir Birmingamo maršrutais skrido beveik pilni lėktuvai.

Atvykėliai tapo gardžiu kąsniu ir Kauno taksi bendrovėms. Taksi firmų atstovai teigia, kad užsakymų buvo 50 procentų daugiau nei įprastą savaitgalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius