Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skrudžas D.Trumpas: algos už darbą kampanijoje negavo mažiausiai 10 žmonių

Respublikonų kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas savo darbuotojams šykštus – mažiausiai dešimt svarbių rinkiminės kampanijos darbuotojų, konsultantų ir patarėjų už savo darbą negauna atlyginimo. Kai kurie jau su D.Trumpu nebedirba, naujienų agentūros „Reuters“ informaciją cituoja „Business Insider“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpo išlaidos politinei kampanijai šiemet beveik pasiekė 90 mln. dolerių. Palyginimui, demokratų kandidatė į prezidentus Hillary Clinton jau išleido tris kartus daugiau.

„Tai yra precendento neturintis atvejis – rinkiminė kampanija yra labai priklausoma nuo savanorių, kurie užima labai reikšmingas pozicijas“, – aiškino rinkimų teisininkas Paulas Ryanas.

D.Trumpo kampanija įvardijo „Reuters“ pranešimą kaip itin netikslų, tačiau į detales nesileido. Vienas iš pinigų negavusiųjų Michaelis Caputo birželį sakė, kad dirbo ne savanoriškais pagrindais. Vyras pasakojo tiesiog negavęs darbo užmokesčio. Jis „Reuters“ patvirtino, kad D.Trumpas jam yra skolingas iki šiol.

Kiti du buvę kampanijos darbuotojai Kenas McKay ir Laurance Gay D.Trumpo kampaniją paliko gegužę ir pasitraukė dirbti į D.Trumpo remiamą nepriklausomą politinės veiklos komitetą (vadinamieji „Super PAC“). Birželį komitetas kiekvienam jų sumokėjo po 60 tūkst. dolerių.

Įstatymas nurodo, kad kampanijose dirbę žmonės, kurie gali turėti strategiškai svarbios informacijos, turi palaukti 120 dienų, prieš eidami dirbti į vieną iš nepriklausomos politinės veiklos komitetų, kurie gali priimti neribotas pinigų sumas iš rėmėjų, tik negali koordinuoti savo veiksmų su politiko rinkimine kampanija. Tačiau minėti darbuotojai esą svarbios strateginės informacijos apie kampaniją neturėjo.

Kitas pavyzdys yra Rickas Gatesas. Šaltinių teigimu, jis buvo kampanijos vadybininkas beveik du mėnesius, tačiau algos taip ir negavęs.

Tuo metu H.Clinton kampanijos vadybininkas Robby Mookas liepą uždirbo apie 10 tūkst. dolerių – maždaug tiek pat, kiek 2012 metais gavo Baracko Obamos vadybininkas Jimas Messina. Tais pačiais metais respublikonų kandidatas į prezidentus Mittas Romney savo vadybininkui Mattui Rhoadesui mokėdavo apie 7 tūkst. dolerių per mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius