-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skype“ įkūrėjas investuos į interneto bendrovę „smartAD“

Vienas iš „Skype“ įkūrėjų investuos į Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse veikiančią interneto bendrovę „smartAD“. Estas Toivo Annus pasirašė susitarimą su šia interneto reklamos ir technologijų bendrove gruodžio pabaigoje, pagal kurį įsipareigojo investuoti į technologinių sprendimų kūrimą bei įmonės plėtrą užsienio rinkose. „smartAD“ yra didžiausias interneto reklamos tinklas Baltijos šalyse, teikiantis reklamos internete paslaugas bei sprendimus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Skype

T.Annus kartu su kitais partneriais įkūrė „Skype“ 2003 m. ir vadovavo šios bendrovės inžinierių komandai. 2005 m. bendrovę iš steigėjų už 2,6 mlrd. JAV dolerių įsigijo pasaulinė korporacija „eBay“.

T.Annus į „smartAD“ investuos per paties įsteigtą investicijų fondą „PoohTech“, kurio tikslas – investuoti į perspektyvias interneto bei technologijų bendroves. Fondo investicijų portfelyje – įvairaus profilio įmonės, pavyzdžiui, unikalias elektroninių bilietų sistemas vystanti Estijos bendrovė „United Tickets“.

2008 m. įkurta „smartAD“ yra sparčiausiai augantis interneto reklamos tinklas Baltijos šalyse, turintis atstovybes Lietuvoje, Latvijoje bei Estijoje. 2011 m. bendrovės pajamos išaugo beveik dvigubai, šiemet planuojama išlaikyti panašius augimo tempus.

„Neramioje ekonominėje aplinkoje daugiausia galimybių sėkmei turi bendrovės, kurios yra lanksčios, koncentruojasi į technologinių kompetencijų kūrimą ir labai aktyvią geografinę plėtrą. Manau, kad „smartAD“ komanda turi reikiamą viziją, o taip pat žinias bei ekspertiškumą šiai vizijai įgyvendinti“, – sakė investicijų bendrovės „PoohTech“ vadovas bei partneris Herty Tammo.

„smartAD“ tinklui Lietuvoje priklauso per 150 interneto svetainių, o pasiekiamas auditorijos dydis viršija 1,4 mln. žmonių. Tarp didžiausių bendrovės klientų Baltijos šalyse – „Nokia“, „L‘Oreal“, SEB, „Samsung“ ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius