Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovakijos centrinio banko vadovas apkaltintas korupcija

Slovakijos centrinio banko vadovas ir Europos Centrinio Banko (ECB) valdančiosios tarybos narys Peteris Kazimiras buvo apkaltintas korupcija, trečiadienį pranešė šalies prokuratūra.
Korupcija
Korupcija / 123RF.com nuotr.

„2021 metų spalio 8 dieną Specialiosios prokuratūros prokuroras pareiškė P.K. kaltinimus korupcija“, – pareiškė prokuratūros atstovė spaudai Jana Tokoliova, paklausta apie baudžiamąją bylą prieš P.Kazimirą.

Slovakijos pareigūnai nurodo tik nusikalstama veika įtariamų asmenų inicialus, o ne pilnus vardus.

Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie kaltinimus, P. Kazimiras antradienį paskelbė pranešimą, kuriame nurodė „nesijaučiąs kaltas dėl jokio nusikaltimo“.

Vietos spauda, remdamasi keliais neįvardytais šaltiniais, pranešė, jog P. Kazimiras, kuris anksčiau yra ėjęs ministro pirmininko pavaduotojo ir finansų ministro pareigas, buvo apkaltintas kyšininkavimu.

Pasak vietos žiniasklaidos, kaltinimai yra susiję su parodymais, kuriuos davė buvęs mokesčių tarnybos vadovas Františekas Imrecze, pernai apkaltintas korupcija.

Naujienų portalas aktuality.sk rašo, kad P. Kazimiras, kaip įtariama, vienoje korupcijos byloje veikė kaip tarpininkas ir perdavė F. Imrecze apie 50 tūkst. eurų.

Slovakiją pastaraisiais metais sukrėtė nemažai korupcijos skandalų, į kuriuos buvo įsivėlę aukšto rango pareigūnai.

Daugelis dabartinių korupcijos bylų yra susijusios su pareigūnais, paskirtais tuo metu, kai šalį valdė buvusio premjero Roberto Fico vadovaujama vyriausybė.

Tačiau R.Fico populistinė kairiųjų partija „Smer-SD“ pralaimėjo 2020 metais įvykusius rinkimus, kuriuose pergalė atiteko antikorupcinei partijai OLaNO.

Valdžios vairą perėmus naujai vyriausybei, korupcija buvo apkaltinti dešimtys aukšto rango pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius