-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SME Finance“ steigia neobanką verslo klientams

Lietuviško kapitalo nebankinio finansavimo įmonė „SME Finance“ verslo klientams steigia neobanką, kuris veiks tik internete ir neturės tradicinių aptarnavimo centrų.
Internetinė bankininkystė
Internetinė bankininkystė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Bankas Ekonomika

Tikimasi, kad tik verslo klientams skirtas neobankas veiklą pradės 2021-ųjų viduryje, pranešė „SME Finance“. Tiksliniu klientų segmentu bendrovė įvardija smulkias ir vidutines įmones, kurioms dėl konservatyvios didžiųjų bankų skolinimo politikos tenka ieškoti alternatyvių finansavimo šaltinių.

Pasak „SME Finance“ vadovo Mindaugo Mikalajūno, apie neobanką įmonė galvojo nuo pat įsisteigimo 2016-aisiais, tačiau pirma norėjo susikurti klientų ir kapitalo bazę.

Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Mikalajūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Mindaugas Mikalajūnas

„Manome, kad tam dabar yra tinkamas laikas, finansinių paslaugų sritis skaitmenizuojasi – tai pasaulinė tendencija. Tačiau neobankų niša vis dar neužpildyta – nėra stipraus ne tik regioninio, bet ir pasaulinio tokio tipo į verslo klientus orientuoto rinkos žaidėjo“, – pranešime sakė M.Mikalajūnas.

Pasak jo, artimiausi verslo segmentui skirto neobanko pavyzdžiai yra Estijos „Coop Pank“, Jungtinės Karalystės „Atom Bank“ ar globalias paslaugas teikiantis „Revolut Business“.

„SME Finance“ teigia, kad neobankas pasižymės konkurencinga paslaugų kainodarą, greitesniu nei tradicinių bankų paslaugų suteikimo procesu ir paprastu administravimu, kurį užtikrins IT platforma ir mobilioji programėlė.

Bendrovė nurodo, kad planuojama valdyti apie 200 mln. eurų portfelį ir aptarnauti 5 tūkst. verslo klientų. Ateityje, anot „SME Finance“, bus svarstoma neobanko plėtra kitose Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

„SME Finance“ dokumentus banko licencijai gauti Lietuvos bankui pateikė vasarį.

2016-aisiais veiklą pradėjusi „SME Finance“ teigia esanti didžiausia Baltijos šalyse nebankinio finansavimo bendrovė, suteikusi finansavimo už 459 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius