-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smulkieji verslininkai: kas trečias lietuvis prieš Velykas apsipirks Lenkijoje

Šalies didieji prekybos tinklai artėjant Šv. Velykoms tikisi padidinti ne tik maisto, bet ir įvairių suvenyrų bei dekoracijų pardavimus, tačiau smulkieji prekybininkai sako šventiško pirkėjų susidomėjimo nejaučiantys ir jau nusiteikę, kad dalis žmonių apsipirkti prieš šventes vyks į Lenkiją.
Maisto produktai į namus lietuvių nevilioja.
Prekybos centras / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Didžiųjų prekybos tinklų atstovai sako, kad žmonės prieš Šv. Velykas daugiausiai perka tai, kas reikalinga šventiniam stalui, todėl kartais išauga kiaušinių, žuvies, mėsos ir saldumynų pardavimai, tačiau nevengiama įsigyti ir simbolinių dovanėlių, rašo delfi.lt.

Tačiau Lietuvos smulkiuosius verslininkus ir prekybininkus vienijanti asociacija nusiteikusi ne taip optimistiškai – esą prekybininkams turgavietėse pasikalbėjus su pirkėjais, paaiškėjo, kad kas antras – trečias žmogus planuoja šventėms apsipirkti Lenkijoje.

„Labai daug žmonių šiomis dienomis išvažiuoja į Lenkiją apsipirkti: smulkieji prekybininkai klausė pirkėjų, ką šie planuoja įsigyti prieš šventes, ir praktiškai kas antras – trečias žmogus atsakė, jog važiuos į Lenkiją apsipirkti, nes pasiskaičiavo, kad taip labiau apsimoka, o jei dar kooperuojasi su draugais tai apsimoka dar labiau. Tikrai turbūt lenkų valdžia svarstys klausimą, kaip pastatyti paminklą Lietuvos valdžiai už tai, kad keliama Lenkijos ekonomika“, – svarsto asociacijos vadovė Zita Sorokienė.

Pasak jos, vangesniems pardavimams prieš Šv. Velykas turės ir tai, kad žmonės reikalingų atributų ir puošmenų artėjančiai šventei įsigijo per gausias Kaziuko muges.

Z. Sorokienė pastebi, kad apskritai turgavietės, palyginti su pernai, žymiai ištuštėjo.

Šiemet pirmoji Šv. Velykų diena bus balandžio 8-ąją, o ateinantis savaitgalis truks tris nedarbo dienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius