Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smulkusis verslas vejamas lauk

Valdžia verslą maitina tuščiais pažadais. Turėjęs trumpėti biurokratinių reikalavimų sąrašas tik ilgėja.
Kirpykla
Kirpykla / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Nuo 2009 metų gruodžio 28 dienos įsigaliojo nauja tvarka – pagal ją administracinės paskirties patalpose nebegalima užsiimti ūkine komercine veikla, rašo „Vilniaus diena“.

Masažo kabinetą galima įrengti tik gydymo paskirties patalpose, o, pavyzdžiui, kirpykla galės veikti tik paslaugų paskirties patalpose. Tokia tvarka galioja visoms naujai kuriamoms įstaigoms ir toms, kurios kreipsis norėdamos pratęsti higienos pasą, – iki šiol jis galiojo penkerius metus.

Apie sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko įsakymu pakeistą tvarką žino vos vienas kitas verslininkas. Kirpėjus vienijančio Kirpėjų klubo prezidentė Jolanta Mačiulienė apie naujoves išgirdo tik iš dienraščio žurnalistų.

Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos Teisės ir personalo skyriaus vedėja Asta Bajorienė naujos tvarkos nevadina biurokratine našta. Sveikatos apsaugos ministro pernai liepą pasirašytas įsakymas buvo tik „priderintas“ prie Statybos įsakymo ir dar 2003 metais išleisto aplinkos ministro įsakymo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius