Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smurtaujančias šeimas tramdanti policija finansinės pagalbos kol kas nesulauks

Policija teigia, kad ir taip mažus jų finansinius išteklius dar labiau sumažino Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas ir taupyti daugiau jau nebėra iš ko. Tačiau, premjero teigimu, artimiausiu metu papildomų lėšų policijai skirti neįmanoma.
Smurtas šeimoje
Smurtas šeimoje / BFL nuotr.

Įsigaliojus  Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymui, policijos pareigūnai teigia sulaukiantys tūkstančių iškvietimų dėl galimo smurto šeimose. Kadangi papildomas finansavimas policijai įstatymo vykdymui nebuvo skirtas, pareigūnai teigia, kad jiems nepakanka išteklių visoms savo funkcijoms vykdyti.

Tačiau bent jau artimiausiu metu papildomas finansavimas policijai skirtas nebus. Tą žurnalistams šeštadienį Vilniuje pareiškė premjeras Andrius Kubilius.

„Na, mes kol kas neplanuojame kitų metų biudžeto peržiūrėti. Su 2012 metų biudžetu gyvename dar tik 14 dienų, institucijos ir žinybos turi tvarkytis tais pinigais, kurie yra numatyti biudžete. Galbūt metų vidury mes galėtume planuoti vienokas ar kitokias biudžeto peržiūras, bet kol kas anksti apie tai kalbėti“, – sakė ministras pirmininkas.

Jo teigimu, per anksti spręsti apie tai, kaip klostysis euro zonos ekonominė situacija, nuo kurios labai priklausoma yra ir Lietuva.

„Vakar dienos žinia, kad reitingų agentūra „Standart&Poor's“ sumažino daugeliui labai stambių Europos valstybių kredito reitingus, įskaitant ir Prancūziją, iš tikrųjų yra žinia, kuri reikalauja dar labai gero jos suvokimo ir įvertinimo. Tai, kad euro zona turi problemų ir vis dar neturi tinkamų instrumentų joms tinkamai suvaldyti, yra akivaizdu“, – sakė A.Kubilius.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis Lietuvos radijui yra sakęs, kad, jei policijai nebus skirtas papildomas finansavimas, kentės kitos jos funkcijos.

„Kadangi papildomo finansavimo nėra, vadinasi, šiuos pinigus mes turime nuimti nuo kitų funkcijų, nuo kitų nusikaltimų tyrimų, nuo kito reagavimo, nuo areštinių ir taip toliau“, – sakė S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius