-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snaigė“ vėl mažins darbuotojų skaičių

Vienintelė Baltijos šalyse buitinių šaldytuvų gamintoja „Snaigė“ tęsia radikalių priemonių, efektyvinant bendrovės veiklą ir mažinant gamybos sąnaudas, įgyvendinimą.
„Snaigė“
„Snaigė“ / BFL nuotr.

„Snaigės“ generalinio direktoriaus Gedimino Čeikos teigimu, veiklos sąnaudos bus mažinamos ne tik taupant ir griežčiau kontroliuojant bendrovės išlaidas, bet ir toliau mažinant darbuotojų skaičių, skelbia FMĮ „Finhill“.

Šių metų pirmąjį ketvirtį Alytaus gamykloje darbuotojų skaičius bus sumažintas dar apie 300 darbuotojų. Šiuos pokyčius lemia ne tik dėl ekonomikos nuosmukio mažėjantis vartojimas, bet ir drastiška vietinių valiutų devalvacija strateginėse bendrovės rinkose.

„Vietinių valiutų devalvavimas Rusijoje ir Ukrainoje smogė ne tik mums, bet ir visiems stambios buitinės technikos eksportotojams, – teigia Gediminas Čeika. – Šiose ypač mums svarbiose rinkose prekyba sustojo ir kol kas nėra jokių požymių, kad šį ketvirtį atsigaus. Todėl turėjome sumažinti gamybos planus ir darbuotojų skaičių.“

G.Čeika pažymėjo, kad „Snaigė“ stengiasi visomis priemonėmis palengvinti darbuotojų mažinimo socialines pasekmes. Jo teigimu, bendrovėje sudaryta už šią užduotį atsakinga darbo grupė. „Kviesime Darbo biržos ir mokymo centrų atstovus, jie konsultuos mūsų darbuotojus“, – teigia G. Čeika.

G.Čeika neatmeta galimybės, kad situacijai pagerėjus bendrovė sieks susigrąžinti dalį atleistųjų darbuotojų.

2008 m. spalio mėnesį bendrovė paskelbė be darbo paliekanti pusę tūkstančio darbuotojų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius