Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoras“ perka „Finastos“ banką

Antradienį AB banko „Snoras“ ir AB „Invalda“ valdybos pritarė finansinės grupės AB „Invalda“ įmonių įsigjimo ir pardavimo sandoriui. Pagal šį sandorį banko „Snoras“ grupė įsigis 100 proc. AB „Finasta įmonių finansai” valdančios AB banką „Finasta“, FMĮ „Finasta“, turto valdymo įmonių „Invalda turto valdymas“ ir „Invalda Asset Management Latvia“ akcijų, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Snoras
„Snoras“ / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

„Šis žingsnis – tai natūrali AB banko „Snoras“ grupės plėtra siekiant sutvirtinti pozicijas visuose bankininkystės sektoriuose“, – teigė „Snoro“ prezidentas Raimondas Baranauskas.

Po sandorio banko „Snoras“ grupės valdomų investicinių fondų vertė išaugs net keturiolika kartų ir viršys 150 mln. Lt. Klientams banko grupė siūlys 16 investicinių fondų, iš kurių 9 bus perimti iš „Invaldos“ grupės, ir 8 pensijų fondus, kurių paslaugų bankas iki šiol neteikė.

Pasak R.Baranausko, dviejų bankų pajėgų suvienijimas šalies finasų istorijoje – precedento neturintis įvykis, kuris dar kartą patvirtina, jog bankas „Snoras“ ir toliau lieka vienas pažangiausių savo srityje.

„AB „Invalda“ finansų sektoriaus įmonės yra vienos iš savo srities lyderių, turi stiprią komandą, didelę ir kokybišką klientų bazę, todėl neabejojame šio sandorio sėkme. Mūsų parduodamas verslas yra geras ilgalaikėje perspektyvoje, tačiau šiame sektoriuje reikalingos investicijos, kurių AB „Invalda“ nėra pasiruošusi didinti. Tai paskutinis stambus sandoris, atliekamas siekiant stabilizuoti „Invalda“ grupės veiklą. Galime konstatuoti, kad dabar „Invalda“ adaptavosi prie pokyčių ir yra pasirengusi veiklai esamoje ekonominėje situacijoje“, – teigia AB „Invalda“ valdybos pirmininkas Vytautas Bučas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius