Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17 /11:11

„Snoro“ prezidentas Raimondas Baranauskas tvirtina, kad su banku susidorota

„Snoro“ banko prezidentas Raimondas Baranauskas, valdantis 25,3 proc. „Snoro“ akcijų, trečiadienį, kuomet buvo pranešta apie banko nacionalizavimą, nekomentavo šių įvykių, pranešta, kad jis yra užsienyje. Tačiau ketvirtadienį jo komentaras pasirodė dienraštyje „Lietuvos rytas“, kurio akcijų turi bankas.
Raimondas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Trečiadienį buvo paskelbta, kad R.Baranauskas ir jo pavaduotojas Naglis Stancikas šiuo metu yra užsienyje. Pastarasis BNS neatskleidė, kur šiuo metu yra, tačiau pagal laiką tai galėjo būti kuri nors Azijos šalių – Honkongas, Malaizija, Singapūras, Kinija ir panašiai. „Neturiu ką pasakyti“, – BNS sakė N.Stancikas.

Ketvirtadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“, kurio akcijų turi bankas „Snoras“, pasirodė R.Baranausko komentaras. Jis apkaltino valstybę susidorojimu.

„Kaip gali jaustis žmogus, iš kurio vidury dienos atimamas verslas? Tai vagystė tiesiogine to žodžio prasme. Mes netylėsime. Jeigu nuleisime rankas, bus žlugdomos kitos privačios Lietuvos bendrovės. Mus kaltina, kad banko likvidumas – per mažas, tačiau kodėl pusę metų buvo visais būdais trukdoma didinti įstatinį kapitalą? Tai prezidentės ir Lietuvos banko politinis susidorojimas su privačiu banku, kurio pasekmės bus skaudžios visai šaliai. Valdžia jau ieško visokių pasiteisinimų, kodėl reikėjo nacionalizuoti pelningai dirbantį ir autoritetą visuomenėje išsikovojusį banką. Bet tai – tik nevykę bandymai pateisinti sveiku protu nesuvokiamus sprendimus”, – „Lietuvos rytui” kalbėjo R.Baranauskas.

Banko „Snoras“ grupės įmonė UAB „Snoras Media investicijos“ 2009 metais įsigijo  UAB „Lietuvos rytas" 34 proc. įstatinio kapitalo.

Tuo tarpu dienraščiui „Respublika“ R.Baranauskas sakė šiuo metu viešintis Ukrainoje. Šiai žiniasklaidos priemonei R.Baranauskas taip pat tvirtino, kad bankas neturėjo jokių problemų. „Respublikai“ jis teigė, kad praėjusį penktadienį Lietuvos banko valdybos pirmininko  sudaryta komisija „Snore“ vykdė planinę, kasmetinę inspekciją, kokios atliekamos visuose bankuose. „Įprastai po tokio inspektavimo yra per 20 dienų parašoma Lietuvos banko ataskaita, į kurią mes turime teisę atsakyti, pateikti galbūt papildomų dokumentų. Po tokio inspektavimo surinktus duomenis Lietuvos bankas apibendrina ir paskelbia savo išvadas maždaug po dviejų mėnesių. Aš juk banke esu jau 18 metų, todėl žinau tas procedūras. Bet šį kartą nuo inspektavimo praėjo tik kelios dienos ir buvo nuspręsta nušalinti „Snoro“ valdybą, tiesiog nacionalizuoti banką, net nežinant, ar jis turi kokių nors problemų“, – savo versiją dėstė R.Baranauskas. Paklaustas, kiek gali kainuoti „Snoro“ nacionalizavimas, jis teigė, kad banko turto balansas siekia daugiau nei 8 mlrd. litų.

„Apskritai šie Lietuvos banko veiksmai yra išpuolis prieš „Snoro“ klientus. Taip pakartotas „Parex“ banko scenarijus, kai Latvijos Vyriausybė per krizę nusprendė nacionalizuoti šį banką, o ši operacija kainavo milžiniškus biudžeto pinigus“, – tvirtino bankininkas.

Generalinė prokuratūra sprendžia, ar skelbti tarptautinę nacionalizuoto banko „Snoras“ vadovų paiešką. Kaip 15min.lt sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rūta Dirsienė, paieška bus skelbiama, jeigu jie patys laisva valia neatvyks pasikalbėti su prokurorais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius