Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ bankrotas policiją stumia į skolas

Lietuvos policija praėjusių metų pabaigoje „Sodrai“ buvo skolinga apie 5 mln. litų, dar 5 mln. 800 tūkst. litų policijos įstaigos skolingos komunalininkams, šilumos ir elektros energijos tiekėjams. Skolos kaupėsi ir už policininkų naudojamo transporto išlaikymą, kitas išlaidas.
„Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2011 metų policijos veiklos ataskaitoje teigiama, kad policijos įstaigų finansinė padėtis 2011 metais, palyginti su 2010 metais, pablogėjo. Skolos šių metų sausio 1 dieną sudarė apie 11 mln. litų ir, palyginti su skolomis 2011 metų sausio 1 dieną, padidėjo daugiau nei 3 mln. litų.

Policijos atstovai neslepia, kad pagrindinė skolų didėjimo priežastis – užšaldytos piniginės lėšos „Snoro“ banke. Bankrutuojančiame „Snore“ liko 12,6 mln. litų, priklausančių Lietuvos policijos įstaigoms.

Bankui „Snoras“ iškėlus bankroto bylą, kiekviena policijos įstaiga gavo draudimo išmoką, neviršijančią teisės aktuose numatyto maksimalaus dydžio, t. y. iki 345 tūkst. litų. Iš viso policijos įstaigos gavo 4,7 mln. litų.

„Iš esmės pagrindinis veiksnys, kuris lėmė šitą skolų didėjimą, buvo „Snoras“, čia vienareikšmiai“, – BNS pirmadienį sakė Policijos departamento Finansų valdybos viršininkas Romualdas Voišnis.

Jis teigė, kad policijos skolos nėra ilgalaikės ir policija tikisi susimokėti. Algos policininkams nevėluos.

„Kas dėl atlyginimų, čia šventas dalykas“, – teigė R.Voišnis.

Susidariusios skolos bus dengiamos iš esamo biudžeto.

Pernai 1022 pareigūnai paliko tarnybą policijoje, į jų vietą jų buvo priimti tik 162. Policija tikisi sutaupyti išėjusiųjų pareigūnų algų sąskaita.

2012 m. patvirtintas policijos biudžetas sudaro 624 mln. 716 tūkst. litų. Palyginti su 2011 m., policijos biudžetas sumažėjo 3,1 proc., o palyginti su 2008 m. biudžetu – 206,8 mln. litų (24,9 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius