-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ komisija planuoja apklausti banko bankroto administratorių

„Snoro“ bankroto aplinkybes tirianti komisija trečiadienį ketina apklausti banko bankroto administratorių Neilą Cooperį.
Neilas Cooperis
Neilas Cooperis / Eltos nuotr.

Komisijos vadovas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis BNS teigė, jog parlamentarai domėsis, kokią situaciją N.Cooperis rado „Snore“, kokia ji dabar. „Ką jis mato, kas pasitvirtino, kas dingo – viskas mums įdomu“, – sakė V.Mazuronis.

Pasak parlamentaro, bus klausiama ir – apie galimas neteisėtas operacijas: „Tie užskaitymų variantai... Teirausimės, ar vyko ar vyksta, jeigu taip – kuo remiantis“, – aiškino jis.

Taip pat komisijos nariai domėsis, kokią informaciją N.Cooperis turi ir gali pateikti dėl Seimo vadovybės arba Vyriausybės narių bandymų tvarkytis reikalus „Snore“, kai buvo sustabdyta banko veikla: „Klausime, ar jis žino apie galimus valdžios piktnaudžiavimo atvejus“.

Komisija N.Cooperio yra paprašiusi pateikti ataskaitą, kaip panaudota 61 mln. litų, kurie buvo teismo skirti  „Snoro“ veiklos administravimui ir konsultantų paslaugoms.

Antradienį vakare komisija nebuvi gavusi šios ataskaitos. „Mes prašėme, kad jis (N.Cooperis- BNS) atsineštų dokumentus, tai greičiausiai iš anksto nepateiks, o atsineš ateidamas“, – sakė V.Mazuronis.

Jeigu komisijai ataskaita nebus pateikta, jos vadovas žada kreiptis į Lietuvos banką arba premjerą, kad aiškintųsi situaciją.

V.Mazuronis teigė N.Cooperio teirausis ir dėl prašomo papildomo „Snoro“ veiklos finansavimo administravimo. „Kokiu pagrindu prašo daugiau“, – sakė parlamentaras.

N.Cooperis trims mėnesiams prašo teismo papildomai patvirtinti dar 57 mln. litų sąmatą – banko veiklos palaikymui prašoma 27,25 mln. litų (2,6 mln. litų mažiau nei gruodžio-kovo mėnesiais), o konsultantų paslaugoms – 29,9 mln. litų (1 mln. litų daugiau). Teismas sprendimą turėtų priimti šią savaitę.

„Snoro“ veiklos administravimui ir konsultantų paslaugoms iki kovo pradžios išleista beveik 60,944 mln. litų, iš kurių 31 mln. litų – konsultantų paslaugoms. Nuo banko veiklos sustabdymo iki bankroto bylos iškėlimo banko administratoriams ir konsultantams buvo pervesta apie 17 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius