-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Snoro“ kreditoriai turi patys apskaičiuoti palūkanas

Bankrutuojantis nacionalizuotas „Snoro“ bankas ketvirtadienį savo interneto svetainėje paskelbė specialią formą, kurią reikia užpildyti kreditoriams. Joje reikia įrašyti reikalaujamą sumą ir patiems apskaičiuoti palūkanas.
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Reikalavimas patiems apskaičiuoti palūkanas, kurias liko skolingas bankas, supykdė „Snoro“ kreditorius, tačiau šeimininkaujantys specialistai neįžvelgia jokių bėdų, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Tai – niekaip nepaaiškinamas sprendimas. Jau ir taip buvo problemų dėl indėlių, žmonės sąskaitose rasdavo kitokias sumas nei turėjo. O čia dar tiksliai palūkanas reikia apskaičiuoti“, – tvirtino banko „Snoras“ indėlininkų ir kreditorių asociacijos vadovas Danas Arlauskas.

Anto jo, stebina ir tai, kad „Snoro“ bankas reikalauja tikslių duomenų, nors turi visą informaciją apie kiekvieną klientą.

„Turbūt administratorius įsitikinęs, kad visi mūsų gyventojai puikiai moka naudotis internetu, tiksliai gali apskaičiuoti visas palūkanas ir be klaidų užpildyti sudėtingas formas. Deja, taip nėra“, – sakė D.Arlauskas.

„Snoro“ banko bankroto administratoriaus Neilo Cooperio samdyti teisininkai informavo, kad bankas privalėjo paraginti kreditorius pateikti savo prašymus, o palūkanų apskaičiavimas yra ne administratoriaus reikalas.

„Apskaičiuoti palūkanas – ne mūsų pareiga. Kreditoriai turi teisę samdyti konsultantus, kreiptis pagalbos kitur“, – teigiama „Snoro“ atsakyme „Lietuvos rytui“.

Bankroto byla „ Snorui“ iškelta gruodžio 7-ąją, o nutartis įsiteisėjo gruodžio 20-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius