Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Snoro“ kreditorių komitetas jau sudėliotas

Iki bankrutuojančio banko „Snoras“ kreditorių susirinkimo dar liko maždaug trys savaitės, tačiau neoficialiai kalbama, kad kreditorių komitetas jau sudėliotas. Komitetas oficialiai bus renkamas birželio 12 dieną, kai vyks pirmasis kreditorių susirinkimas, bet dėl jo sudėties jau dabar verda aistros.
„Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujienų portalas eversus.lt, remdamasis neoficialiais šaltiniais, rašo, kad jį sudarys 7 nariai, o dauguma jų atstovaus valstybinių įmonių interesams. Tuo tarpu privataus kapitalo atstovai aktyviai kovoja dėl galimybės dirbti komitete.

Didžiausias banko kreditorius „Indėlių ir investicijų draudimas“ turi daugumą balsų, todėl jis vienas gali nuspręsti dėl komiteto sudėties. Kol kas aišku tik tai, kad viena vieta komitete atiteks esamų ir buvusių darbuotojų atstovui – juo išrinktas „Snoro“ banko Vilniaus skyriaus generalinis direktorius Liudas Masolas.

Kita vieta bus suteikta „Indėlių ir investicijų draudimo“ atstovui, su šia įmone turbūt bus derinami ir kiti kandidatai. Likusiems kreditoriams lieka penkios vietos. Spėjama, kad valstybė, linkusi kontroliuoti komitetą, į jį deleguos jos valdomų „Lietuvos geležinkelių“, Klaipėdos jūrų uosto direkcijos ir savivaldybių atstovus.

Pirmajame kreditorių susirinkime banko bankroto administratorius Neilas Cooperis žada kreditoriams pranešti apie iki šiol padarytą pažangą bankroto byloje.

Labiausiai nepatenkinti yra vadinamosios ketvirtos ir penktos grupės kreditoriai. Atsižvelgdami į tai, kad kreditorių interesai nėra vieningi, teisininkai prognozuoja, kad po pirmojo kreditorių susirinkimo gali prasidėti nauji teismo procesai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius