-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sociologas Aleksandras Bardas: po 50 metų Lietuva bus turtingiausia pasaulyje, o Vokietija skurs

Migracija – genialu! Taip apie Lietuvą Švedijos verslo apdovanojimuose kalbėjo Aleksandras Bardas – vienas iš iškiliausių sociologų, pasaulinės sėkmės muzikantas, verslininkas ir trijų knygų „The Futurica Trilogy“ bendraautorius. Susirinkusiesiems jis bandė paaiškinti, kodėl po 50 metų Lietuva bus tarp turtingiausių pasaulio valstybių.
Vilniuje išdalyti Baltijos verslo nobeliai
Aleksandras Bardas / Luko Balandžio nuotr.

Susirinkusiesiems jis bandė paaiškinti, kodėl po 50 metų Lietuva bus tarp turtingiausių pasaulio valstybių.

A.Bardas kalbėjo, kad Lietuvos kelias į sėkmę – plačiajuosčio interneto plėtra. Sužinojęs, kad Lietuva pagal plačiajuosčio interneto diegimą yra pirmaujanti valstybė Europoje, jis suprato, kad Lietuva po kelių dešimtmečių bus tarp turtingiausių pasaulio valstybių.

„Pasak teorijos, XIX amžiuje šalys, kurios nutiesė daugiausiai kelių ir geležinkelių, vėliau tapo turtingiausiomis šalimis pasaulyje. (...) Šalys, kurios daugiausia investuoja į interneto plėtrą dabar, po 50 metų bus turtingiausios pasaulio valstybės. Tai Korėja, Singapūras, Honkongas, Švedija ir... Baltijos valstybės!“, – sakė A.Bardas.

Tuo metu galingiausios Europos ekonomikos – Vokietijos – laukia skurdi ateitis. Vokiečiai ir toliau eksportuoja mašinas į Kiniją, tačiau tai gerovę šaliai užtikrins nebeilgai.

„Jie susidurs su didžiulėmis problemomis, nes jie dar nenaudoja kredito kortelių, vis dar mėgsta grynuosius. Ar žinot, kuri valstybė pasaulyje pusę mokėjimų atlieka mobiliaisiais telefonais? Kenija“, – kalbėjo A.Bardas ir džiaugėsi, pasaulio žemėlapis yra braižomas iš naujo.

Anot sociologo, kita šviesios Lietuvos ateities paslaptis – emigracija.

„Žmonės dėl pigių skydžių keliasi į užsienį. Tai – genialu. Lietuviai palieka Lietuvą. Jie įgauna žinių, pinigų, sukuria savo socialinius tinklus, pažintis, išmoksta anglų kalbą, grįžta į Lietuvą ir čia kuria šalies gerovę“, – sakė sociologas.

Anot jo, gerai Lietuvai yra ne tai, kad emigrantai atsiunčia namie likusiems artimiesiems šiek tiek grynųjų, o tai, kad jie tebebendrauja su Lietuvoje likusiais žmonėmis, tuo metu užsienyje plėsdami pažinčių ratą.

„Kuo labiau esame susiję su aplinkiniu pasauliu, tuo galingesni mes esame“, – sakė sociologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius