Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Sodra“ atsiprašo už tai, kad priskaičiavo per dideles įmokų sumas, žada grąžinti

​​​​​​​Paaiškėjus, kad daliai savarankiškai dirbančių gyventojų, kurie deklaravo praėjusių metų pajamas, galėjo būti atvaizduotos per didelės mokėtinos „Sodros“ įmokų sumos, „Sodra“ atsiprašo.
Sodra
Sodra / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Neatitikimai pastebėti pasibaigus deklaravimo laikotarpiui ir, pasak „Sodros“, šiuo metų trūkumai yra šalinami. Duomenys apie mokėtinas sumas bus patikslinti kitą savaitę.

Tuomet visiems savarankiškai dirbantiems gyventojams, kurie įmokų nesumokėjo, ar sumokėjo mažiau nei priskaičiuota, bus pateikti pranešimai su tiksliomis mokėtinomis sumomis.

Šiuo metu tikslią mokėtiną sumą galima sužinoti susisiekus su „Sodros“ konsultantais, skelbia „Sodra“.

Tiems gyventojams, kurie sumokėjo daugiau nei priklauso, valstybinio socialinio draudimo permokos bus grąžintos artimiausiu metu.

„Suprantame, kad dalis savarankiškai dirbančių ir įmokas mokančių gyventojų šiuo metu patiria nepatogumų ir dėl to atsiprašome. Užtikriname, kad šiuo metu mums tai prioritetas ir nė vienam gyventojui nebus priskaičiuota daugiau įmokų nei priklauso. Raginame juos prisijungti prie asmeninės paskyros draudėjui, kur jie ras visą svarbią informaciją.

Atkreipiame dėmesį, kad nuo šių metų pradžios laiku nesumokėjus įmokų nebeskaičiuojami delspinigiai. Be to, kaip ir kasmet, susidarius didesnei mokėtinai sumai įmokų mokėjimą galima išdėstyti ilgesniam laikotarpiui“, – sako „Sodros“ komunikacijos atstovas Saulius Jarmalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius