Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sodra“ emigrantams duoda mėnesį – likusieji skolas turės grąžinti

Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokesčio skolininkais virtusių emigrantų skambučių ir laiškų srautas „Sodroje“ mažėja – per mėnesį tikimasi apdoroti gautas paraiškas, anuliuoti neteisingai emigrantams priskirtas skolas. Tačiau po mėnesio planuojama tęsti skolų susigrąžinimą, teigė trečiadienį 15min studijoje viešėjęs „Sodros“ vadovas Mindaugas Sinkevičius.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Mokesčiai Sodra

Pasak M.Sinkevičiaus, maždaug pusė „Sodros“ svetainės lankytojų, kurie tikrinasi dėl PSD įsiskolinimų, yra iš užsienio. Jis mano, kad didelė dalis šiuo metu 80 mln. Eur siekiančios skolos bus panaikinta, emigrantams deklaravus savo išvykimą iš Lietuvos.

Po mėnesio „Sodra“ žada tęsti skolų atgavimo procedūras iš Lietuvoje esančių skolininkų. M.Sinkevičius teigia, kad mėnuo yra pakankamas laikotarpis gauti reikalingus dokumentus ir deklaruoti išvykimą iš šalies. Šiuo metu „Sodra“ dar turi apdoroti apie 30 tūkst. gautų dokumentų.

„Neturime jokio tikslo susirinkti pinigų iš emigrantų. Skolas norime atgauti iš žmonių, kurie gyvena šalyje ir privalo būti apsidraudę privalomuoju sveikatos draudimu“, – aiškino M. Sinkevičius.

15min skaitytojai piktinosi, kad nemokant PSD, draustumas dingsta ir nebegaunamos reikalingos sveikatos apsaugos paslaugos – tačiau sumokėti PSD vėliau vis tiek reikia. Tokią situaciją M.Sinkevičius aiškino galiojančiais įstatymais – tokia tvarka yra nustatyta.

„Sodra“ jau anksčiau skelbė, kad PSD bent už vieną mėnesį yra skolingi 300 tūkst. žmonių. Tarp emigrantų pasipiktinimas kilo po to, kai „Sodra“ užsimojo skolas išieškoti iš 20 tūkst. asmenų, kuriems PSD skolos priskaičiuotos už 11-12 mėn.

Į 15min besikreipę gyventojai tikino, kad už PSD yra skolingi, nors jau 10 ar daugiau metų negyvena Lietuvoje, deklaracijas apie tai buvo pateikę kitoms institucijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius