Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sodra“: „Snoro“ klientai gauna socialinio draudimo išmokas, draudėjams delspinigiai neskaičiuojami

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba („Sodra“) daro viską, kad draudėjai ir socialinio draudimo išmokų gavėjai, kurie naudojasi banko „Snoras“ paslaugomis, nepatirtų papildomų rūpesčių, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Internetinė bankinkystė
Internetinė bankinkystė / S.Žiūros/BFL nuotr.

„Sodra“ informuoja, kad socialinio draudimo išmokų gavėjus sklandžiai pasiekia jiems priklausančios socialinio draudimo išmokos. Žmonės naudojasi galimybe „Sodros“ pervedamas socialinio draudimo išmokas, kurias jie gauna per banką „Snoras“, išsiimti po 500 Lt per parą. Tokių asmenų yra gerokai daugiau nei tų, kurie keistų kredito įstaigą ir nurodytų kitą sąskaitą išmokai gauti. Iš viso išmokų gavėjų, gaunančių išmokas per banko „Snoras“ sąskaitas, yra per 65 tūkstančių. Didžioji dauguma ir toliau naudojasi ta pačia sąskaita – lapkričio 21 d. duomenimis, tik 2096 žmonės visoje Lietuvoje pakeitė kredito įstaigą.

Artimiausiu metu paimti pinigus iš savo sąskaitos turi atsirasti daugiau galimybių. Lietuvos banko valdyba pratęsė leidimą, duotą lapkričio 17 d., bankui „Snoras“ klientams mokėtojams – fiziniams ir juridiniams asmenims – išimti lėšų iki 500 Lt per parą iš kiekvienos savo sąskaitos naudojantis mokėjimo kortele, taip pat leido ne vėliau kaip nuo 2011 m. lapkričio 23 d. tą operaciją atlikti ir banko klientų aptarnavimo padaliniuose.

Primename, kad visi socialinio draudimo išmokų gavėjai, kurių sąskaitos yra banke „Snoras“ ir per jas iki šiol yra gavę jiems priklausančias išmokas, gaus visas išmokas ir toliau, kaip ir iki šiol.

Primename, kad visi socialinio draudimo išmokų gavėjai, kurių sąskaitos yra banke „Snoras“ ir per jas iki šiol yra gavę jiems priklausančias išmokas, gaus visas išmokas ir toliau, kaip ir iki šiol.

Papildomų išlaidų dėl įmokų pervedimo nepatirs ir valstybinio socialinio draudimo (VSD) įmokų mokėtojai (draudėjai). Jeigu VSD įmokos negali pasiekti „Sodros“ laiku dėl piniginių operacijų apribojimo ne dėl draudėjų kaltės, jie bus atleisti nuo delspinigių mokėjimo.

Jeigu draudėjas privalo sumokėti VSD įmokas, tačiau to jis negali padaryti dėl apribotų banko „Snoras“ operacijų, jis turėtų kreiptis į „Sodros“ valdybos teritorinį skyrių su prašymu atleisti nuo delspinigių mokėjimo.

„Suprantame tą neaiškumą, kurį dėl banko „Snoro“ nacionalizavimo teko patirti tiek socialinio draudimo išmokų gavėjams, tiek draudėjams. Todėl norime patikinti, kad yra rūpinamasi visų banko „Snoras“ sąskaitų turėtojų – tiek mokančių įmokas „Sodrai“, tiek gaunančių išmokas per šio banko sąskaitas – interesais. Draudėjai bus atleisti nuo delspinigių ir mes juos jau informavome. Taip pat reikia pasakyti, kad pensininkai, vaikus prižiūrintys tėveliai turi žinoti, jog socialinio draudimo išmokas jie tikrai gaus ir jokiu būdu jos nebus mažesnės – valstybinio socialinio draudimo apsauga veikia užtikrintai“, – teigė „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius