-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sodra“ sutrikdė buhalterių darbą

Valstybė nesugeba sukurti aiškios mokesčių sistemos, todėl piliečius vaiko po labirintus, kuriuose niekas negali jaustis saugus.
Fzinių asmenų bankotas nuodugniau bus svarstomas birželio mėnesį
Galvos skausmas buhalteriams / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dienraštis „Verslo žinios“ šį kartą rašo apie autorių atlyginimų problemą. Nemažai įmonių pristabdė atlyginimų mokėjimą autoriams, nes klaidos gali grėsti finansiniais nuostoliais. 

Nuo metų pradžios skirtingai apmokestinus dirbančius ir nedirbančius autorius buhalteriai sutriko. Jie sako turintys imtis seklių darbo. Pagal naują tvarką buhalteriai, ir taip susiduriantys su daugybe neaiškumų, turi žinoti, ar autorius kur nors dirba būtent tą dieną, kai moka honorarą ir mokesčius.

Kas bus, jei autorius apgaus ar tiesiog apsižioplins? Buhalteriai sako, kad Valstybinio socialinio draudimo įstatymas nelogiškas. Valdantieji jį mėgina patobulinti, bet pataisos esmės nepakeis.
Įdomu ir tai, kad painiavą kelia patys „Sodros“ darbuotojai, konsultuojantys sutrikusius buhalterius. Jų paaiškinimai, kaip elgtis, skiriasi.Įstatymų kūrėjai nesuvokia, kaip viskas vyksta realybėje.

„Kažkaip įstatymų kūrėjai nesuvokia, kaip viskas vyksta realybėje. Jie neįsivaizduoja, kaip viskas tapo sudėtinga. Buhalterių darbo sąnaudos padidėjo. Bet esmė ta, kad mes neturime iš kur gauti patikimų duomenų, ar autorius dirbo tą dieną, kai įmonė mokėjo mokesčius „Sodrai“, – piktinosi Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Danguolė Pranckėnienė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius