Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sodrai“ šventė: biudžetas be skylės pirmą kartą per 10 metų

Praėję metai Valstybinio socialinio draudimo fondui (VSDF) buvo ypatingi: išankstiniais duomenimis, pirmą kartą po labai ilgo laiko fondo biudžeto rezultatas buvo teigiamas. Pagrindinės priežastys, lėmusios nedeficitinį biudžeto rezultatą, pasak „Sodros“ direktoriaus Mindaugo Sinkevičiaus, buvo stiprėjanti ekonomika ir besiplečianti darbo rinka, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Sodra“
„Sodra“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Stebėdami paskutinių metų rezultatus matome, kad Lietuvos ekonomika vis dar demonstruoja augimo požymius, – teigė M.Sinkevičius. – Augantys atlyginimai, gausėjantis dirbančiųjų skaičius ir visų institucijų bei verslo pastangomis mažinami šešėlinės ekonomikos mastai gerina įmokų surinkimą. Žiūrėdamas į praėjusius metus džiaugiuosi, kad situacija gerėjo visokeriopai, o dėl to laimi visi šalies gyventojai, nes gerėja jų finansinė padėtis, socialinis saugumas ir ateities lūkesčiai.“

„Sodros“ biudžetas
„Sodros“ biudžetas

Išankstiniais „Sodros“ duomenimis, per praėjusius metus apdraustųjų visomis draudimo rūšimis vidutinis skaičius išaugo 1,5 proc. (nuo 1,30 iki 1,32 mln.), o jų pajamos, nuo kurių skaičiuojamos įmokos – 6,1 proc. (nuo 609,3 Eur iki 646,9 Eur).

Pernykščiame biudžete pajamos viršijo išlaidas 2,5 mln. Eur, nors buvo planuojama, kad biudžeto rezultatas bus neigiamas ir deficitas sudarys 134,9 mln. Eur: buvo laukiama kuklesnių įplaukų (3 405 mln. Eur) ir didesnių išlaidų (3 539,9 mln. Eur). 2015 metais VSDF biudžeto deficitas siekė 169,5 mln. Eur.

„Sodros“ sąnaudos
„Sodros“ sąnaudos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius