Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Sodros“ biudžeto perteklius per dešimt mėnesių – 53 mln. eurų

„Sodros“ biudžeto pajamos per dešimt šių metų mėnesių gavo 3,14 mlrd. eurų pajamų – 3 proc. daugiau nei planuota ir 11 proc. daugiau nei pernai sausį-spalį.
Sodra
Sodra / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Sodra“ pranešė, kad šiemet biudžeto perteklius siekia 53 mln. eurų. „Sodros“ atstovas spaudai Saulius Jarmalis BNS teigė, kad preliminarios fondo išlaidos šiemet siekė 3,085 mlrd. eurų – 5,5 proc. daugiau nei pernai per dešimt mėnesių, bet 1 proc. mažiau nei planuota.

„Sodros“ biudžeto pajamos, o taip pat ir išlaidos, labiausiai didėjo dėl augančio vidutinio darbo užmokesčio bei apdraustųjų skaičiaus – daugiau žmonių buvo įdarbinti, o gaudami didesnį atlyginimą jie gavo ir didesnes ligos, motinystės ir kitas išmokas“, – pranešime spaudai teigia „Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Anot jo, per šiuos metus „Sodra“ planuoja sukaupti 100 mln. eurų perteklių.

Didžiąją dalį „Sodros“ įplaukų – 93 proc. arba beveik 3 mlrd. eurų – sudaro darbdavių ir darbuotojų socialinio draudimo įmokos. Jų surinkta 10 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu ir beveik 4 proc. daugiau nei planuota.

Didžiausią dalį išlaidų sudarė pensijos, kurioms skirta 2,25 mlrd. eurų – maždaug tiek ir planuota. Palyginti su praėjusiais metais, senjorams išmokėta 128 mln. eurų, arba 6 proc. daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius