Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„SoftBank“ į „Vision Fund“ iš Kanados ir Artimųjų Rytų investuotojų gali pritraukti dar 7 mlrd. JAV dolerių

Japonijos technologijų įmonė „SoftBank Group“ derasi su Kanados ir Artimųjų Rytų investuotojais, iš kurių į savo sukurtą investicijų į naujas technologijas fondą „Vision Fund“ nori pritraukti dar 7 mlrd. JAV dolerių, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.
123rf.com nuotr. / Verslas
123rf.com nuotr. / Verslas

Tarp galimų investuotojų šaltiniai mini Kanados pensijų fondus, Kuveito ir Kataro valstybės turto fondus, taip pat technologijų įmones.

Pritraukus naujų investicijų, „Vision Fund“ apimtis padidės iki 100 mlrd. JAV dolerių.

Praėjusį mėnesį „SoftBank“ ir Saudo Arabijos valstybinė investicijų įmonė „Public Investment Fund“ (PIF) paskelbė apie „Vision Fund“ – didžiausio pasaulyje investicijų į naujas technologijas fondo – veiklos pradžią.

Iki tol „Vision Fund“ buvo pritraukęs 10 trln. jenų (93 mlrd. JAV dolerių) investuotojų lėšų ir „SoftBank“ tuomet skelbė, jog per šešis mėnesius fondo apimtį tikisi padidinti iki 100 mlrd. JAV dolerių.

Pati „SoftBank“ fondui skirs 28 mlrd. JAV dolerių. Jos pagrindinė partnerė PIF į fondą investuos iki 45 mlrd. JAV dolerių.

Be „SoftBank“ ir PIF, į „Vision Fund“ yra investavę JAE valstybinė investicijų įmonė „Mudabala Investment“, „Apple“, „Foxconn Technology Group“, „Qualcomm“ ir „Sharp“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius