Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės savivaldybė balandį žada užbaigti vaiko pinigų prašymų nagrinėjimą

Vilniaus miesto savivaldybė, vėlavusi tenkinti prašymus vaiko pinigams gauti, tikina, kad vasario ir kovo mėnesiais pateikti el. prašymai bus apdoroti ir lėšos asmenims pervestos balandį. Iki kovo 30 dienos savivaldybė tvirtina apdorojusi 71,3 proc. paraiškų.
Vaiko pinigai
Vaiko pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Paraiškos dėl 30 Eur išmokų vaikams sostinėje nagrinėjamos ir savaitgaliais, pasitelkiant papildomą techniką ir darbuotojus, sukurti laikini papildomi etatai. Skaičiuojama, kad išmokų nagrinėjimas pagreitėjo apie 30–40 proc.“, – teigiama antradienį Vilniaus miesto savivaldybės žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Paluckas aiškina, kad siekiant pagreitinti prašymų patvirtinimo procesą, į darbą buvo priimta daugiau asmenų, jie dirbo viršvalandžius.

„Pastatėme papildomus monitorius tam, kad būtų paprasčiau dirbti su keliomis programomis vienu metu. Be to, perkėlėme tokius darbus, kaip bylų formavimas ar surišimas, vėlesniam laikui, kai bus susitvarkyta su prašymų apdorojimu“, – vardija jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Balandį, kaip rašoma pranešime, ir toliau bus dirbama pasitelkiant papildomas priemones: „Be prailgintų darbo dienų bei darbo savaitgaliais, Socialinių išmokų skyrius papildomai pasamdė 5 naujus darbuotojus, paskelbtas konkursas ir į šešias laisvas Valstybės tarnybos vietas, taip pat kuriami kiti nauji laikini etatai. Vaiko pinigų prašymus kasdien apdoroja skirtingas skaičius specialistų, priklausomai nuo galimybių – nuo 50 iki 100 darbuotojų. Darbui su išmokomis vaikams pasitelkti visi skyriaus darbuotojai, net ir tie, kurie nevykdo asmenų aptarnavimo ar išmokų skyrimo: teisininkai, poskyrių vedėjai, skyriaus vedėjas.“

Kaip teigiama pranešime, savivaldybė aprūpino Išmokų skyrių papildoma technika, techniniam darbui pasitelkti praktikantai ir Vilniaus miesto socialinės paramos centro darbuotojai.

„Buvo atlikti ir sisteminiai pakeitimai: automatiškai įkeliama gavėjo asmens sąskaita banke, nebereikia nurodyti giminystės ryšių, kai nesutampa šeimos duomenys prašyme ir SPIS sistemoje“, – priduriama pranešime.

Sostinės savivaldybė ir toliau žada darbą organizuoti šeštadieniais – esą dirbant savaitgaliais vidutiniškai apdorojama apie 1500–1800 el. prašymų.

Per 4 pirmuosius šių metų mėnesius Vilniaus savivaldybės Socialinių išmokų skyrių pasiekė daugiau nei 54 tūkst. vilniečių prašymų vaiko pinigams gauti (beveik 47 tūkst. jų – el. prašymai).

Kovo 28-ąją socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis teigė, kad Lietuvos savivaldybės yra patenkinę beveik 90 proc. visų prašymų išmokėti vaiko pinigus – vėluoja tik dvi savivaldybės – Vilniaus ir Klaipėdos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius