-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sostinės sporto, kultūros įstaigų rėmėjams svarstomos mokestinės lengvatos

Vilniaus savivaldybė ketina atleisti nuo nekilnojamojo turto, žemės, jos nuomos mokesčių asmenis ar organizacijas, remiančias reprezentacines savivaldybės sporto bei kultūros įstaigas.
Pinigai
Pinigai / 123RF.com nuotr.

Savivaldybės Sporto ir sveikatingumo skyriaus vedėjas Edvinas Eimontas tvirtino, kad dėl Rusijos karo Ukrainoje sukeltos geopolitinės įtampos ir kitų problemų mažėja sporto klubų ir kitų organizacijų rėmėjų ratas, todėl ši priemonė gali paskatinti jų rėmimą.

„Mūsų iniciatyva yra sudaryti motyvavimo įrankį rėmėjams, kad jie norėtų remti sporto organizacijas ir kultūros įstaigas ir priklausomai nuo rėmimo sumos gautų tam tikrą galimybę nemokėti žemės mokesčio, nekilnojamojo turto ar žemės nuomos mokesčio“, – teigė E.Eimontas.

Savivaldybės administracija siūlo, kad mokestinė lengvata galėtų siekti 70 proc. paramai skirtų lėšų sumos. Iš viso pateikiamos 26 reprezentacinės miesto sporto ir kultūros organizacijos, kurioms skirta parama būtų įtraukta į mokestines lengvatas. Tarp jų – futbolo klubai „Žalgiris“, „Vilnius“, krepšinio klubai „Rytas“, „Kibirkštis“, Vilniaus regbio akademija, ledo ritulio klubas „Hockey punks“, Oskaro Koršunovo teatras, teatras „Atviras ratas“, MO muziejus, viešoji įstaiga „Kino pavasaris“ ir kitos.

Tiek opozicijai, tiek kai kuriems valdantiesiems kliuvo baigtinis įstaigų sąrašas, taip pat tai, jog daugelis įstaigų jau ir taip remiamos iš savivaldybės lėšų.

„Laisvės ir teisingumo“ atstovo Artūro Zuoko teigimu, savivaldybės kriterijai sudarant remtinų įstaigų sąrašą yra selektyvūs ir dėl to yra grėsmė įsivelti į teisinius ginčus su lengvatų negavusiais lengvatų.

E.Eimonto teigimu, reprezentatyvumo kriterijus remiamoms įstaigoms įvestas įvertinus savivaldybės ilgą laiką remiamas įstaigas ir projektus, sudarant sporto klubų sąrašą nebuvo vertinamas tik sportinis meistriškumas, bet ir kiti aspektai, pavyzdžiu tai, ar ji vykdo sporto programas vaikams ir jaunimui. Tačiau jis neatmetė, kad sąrašas ateityje gali būti pildomas.

Klausimą dar svarstys savivaldybės komitetai, galutinį sprendimą tikimasi priimti kitame tarybos posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius