-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S&P patvirtino restruktūrizuoto Vokietijos banko „Deutsche Bank“ reitingą

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor's“ pirmadienį patvirtino „Deutsche Bank“ skolinimo reitingus, pavadindama restruktūrizavimo planą „būtinu“ ir pažymėdama, kad banko vis dar laukia sudėtinga ekonominė aplinka Europoje.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Restruktūrizavimas yra „logiškas ir būtinas atsakas į didelius aplinkos iššūkius, su kuriais dabar susiduria „Deutsche Bank“, – pažymėjo S&P. – Manome, kad darbuotojų atsisakymo ir reinvestavimo planai yra vykdytini, nors ir ne be rizikos.“

„S&P Global Ratings“ suteikė „Deutsche Bank“ ilgalaikės skolos reitingą BBB+ ir trumpalaikės skolos reitingą A-2, kurie abu atitinka investicinį lygį.

„Deutsche Bank“ restruktūrizavimo planas, pristatytas liepos 7 dieną, apima 18 tūkst. darbo vietų panaikinimą. Taip pat buvo nuspręsta atsisakyti beveik visos prekybos akcijomis veiklos.

Šiuo žingsniu Vokietijos bankas siekia atsitraukti nuo Jungtinių Valstijų ir kitų užsienio rinkų ir atsigręžti atgal į Vokietiją ir Europą po to, kai neįvyko potencialus susijungimas su kitu banku „Commerzbank“.

Visgi „Deutsche Bank“, kaip ir kitos didelės Europos finansinės institucijos, „susiduria su sudėtingesne ekonomine ir rinkos aplinka, – pažymėjo S&P.

„Nėra jokios priežasties manyti, kad per ateinančius metus ši labai silpna pajamų aplinka pagerės, nors kai kurios veiklos rūšys ir toliau auga“, – pareiškė agentūra.

S&P pareiškė, kad gali sumažinti „Deutsche Bank“ reitingą per ateinančius 12–24 mėnesius, jei bankas nesugebės pasiekti savo tikslų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius